Evenimentul Zilei > Economie > Veste bună: Afacerile din industrie au crescut cu 17,4%
Veste bună: Afacerile din industrie au crescut cu 17,4%

Veste bună: Afacerile din industrie au crescut cu 17,4%

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în primele zece luni ale acestui an, cu 17,4% comparativ cu perioada similară din 2010, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna octombrie, cifra de afaceri din industrie a scăzut însă cu 5,5% faţă de luna precedentă şi s-a majorat cu 14,7% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică.

Creşterea din perioada ianuarie-octombrie 2011 s-a datorat industriei prelucrătoare (plus 17,8%) şi celei extractive (plus 8,2%).

Evoluţia pe grupe industriale

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (plus 28,1%), industria bunurilor intermediare (plus 23,5%), industria bunurilor de capital (plus 16,3%), industria bunurilor de uz curent (plus 7,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 5,1%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna octombrie 2011 comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe total industrie cu 5,5%, datorită scăderii din industria prelucrătoare (minus 5,9%). Industria extractivă a crescut cu 4,8%.

Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (minus 7,8%), industria bunurilor intermediare (minus 6,2%), industria bunurilor de capital (minus 5,6%), industria bunurilor de uz curent (minus 4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (minus 2,6%).

Comparativ cu luna corespunzătoare din 2010, în octombrie cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 14,7%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (plus 14,8%) şi în industria extractivă (plus 10,4%).

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în toate sectoarele: industria energetică (plus 41,1%), industria bunurilor intermediare (plus 16,7%), industria bunurilor de capital (plus 13,1%), industria bunurilor de uz curent (plus 7,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 0,8%).

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: