Bunica acesteia a vorbit cu reporterii de la ziarul Libertatea şi a dezvăluit acestora câteva detalii despre viitorul tenismenei. Fără nicio urmă de neîncredere, bunica tenismenei a recunoscut relaţia dintre nepoata sa şi fiul lui Teia Sponte dar şi faptul că cei doi ar avea planuri mari pentru viitor.

Simona Halep (pentru că aşa o cheamă şi pe bunica tenismenei, cea de la care campioana chiar are numele) a început declaraţiile despre nepoata sa chiar de când aceasta era mică. Se pare că tenismena iubea acesta sport încă de când era mică, nelipsindu-i mingea de tenis nici atunci când pleca în vacanţă la bunici.

”Când era mică și se juca pe aici tenis, toți unchii spuneau că ea este fată, de ce să bată mingea, dar taică-su le răspundea că dacă-i place fetei să joace tenis el vinde tot. Lui Stere i-a plăcut sportul, știți, el a fost fotbalist… Noi întâi am fost la țară, la Stejaru, Tulcea, apoi am venit la Constanța, dar când ne mai duceam la țară și o luam și pe ea, era mitică pe atunci, nu voia să se joace cu nimeni, cu prietene, cu verișoare. Ea toată ziua paca-paca, bătea mingea la perete”

Bunica româncei devenită faimoasă în tenisul mondial a oferit declaraţii şi despre relaţia amoroasă a tinerei sale nepoate şi a spus că aceasta nu vrea să fie cu un român, ci un machedon.

”Lasă că are ea timp să se mărite. Se poate ca machidonii să se căsătorească cu români, sunt cazuri și aici pe stradă, dar noi nu vrem așa. Familia noastră, Halep, este foarte mare și niciunul nu a luat români. Cipani suntem. Eu i-am spus să ia machidon, să nu ia român. Mi-a zis așa: ”Maie, nu dau tată de rușine” (n.r. nu-l fac de rușine pe tata). Se ia cu fiul lui Teia Sponte. Vă spun drept. Nu sunt lucrurile deloc încurcate. Nu, nu. Dacă nu știam nu spuneam. E cipan de-al nostru, taică-su fost cu noi la Tulcea, eu sunt din Tulcea. Au crescut toți la un loc. Eram prieteni toți acolo”, a declarat bătrâna pentru sursa de mai sus.