Veronica şi lumea ei magică

Veronica şi lumea ei magică

TVR 1 prezintă duminică, de la ora 15.20, un film de excepţie. Din distribuţie fac parte actorii Dem Rădulescu şi Margareta Pâslaru.

Filmul "Veronica" (1973), regizat de Elisabeta Bostan şi scris de Vasilica Istrate, este inspirat din lumea fabulelor lui Jean de La Fontaine. În acelaşi an a apărut şi continuarea "Veronica se întoarce".

Traista fermecată

Într-o lume magică, realizată cu decoruri construite de Giulio Tincu, trăieşte Veronica (interpretată de Lulu Mihăescu), o fetiţă dintr-un cămin de copii, mereu veselă şi pusă pe şotii. De ziua ei, când împlineşte 5 ani, Zâna cea bună (Margareta Pâslaru) îi face cadou o traistă magică ce îi va îndeplini orice dorinţă, dar cu condiţia să fie cuminte, darnică şi prietenoasă cu cei din jurul ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încântată, Veronica uită de promisiunea făcută Zânei şi hotărăşte să păstreze darul numai pentru ea, doar că traista dispare. Fetiţa pleacă în căutarea ei şi începe o adevărată călătorie de iniţiere. În drumul său întâlneşte Vulpea cea şireată (Vasilica Tastaman), pe Motanul Dănilă (Dem Rădulescu), pe Greiere (Florian Pittiş) şi pe Şoricel (George Mihăiţă).

Regizoarea Elisabeta Bostan a aşteptat timp de doi ani aprobarea pentru a începe acest film, turnările demarând în 1972, într-o vilă situată pe Valea Prahovei.

Doar nouă ani în lumea filmului

Lulu Mihăescu a mai jucat în "Mama" (1977), "Saltimbancii" (1981) şi "Un Saltimbanc la Polul Nord" (1982), după care s-a lăsat de actorie.

Înainte de "Veronica", bine-cunoscuta Margareta Pâslaru a mai jucat în "Opera de trei parale" (de Berlot Brecht), "Tunelul" şi "Un film cu o fată fermecătoare". În 1976, face un rol de excepţie în "Gloria nu cântă", urmat de "Melodii, melodii".