Verişoară, îngrozită de turnătoriile lui Voiculescu

Verişoară, îngrozită de turnătoriile lui Voiculescu

Război în familia Voiculescu: Paraschiva Silaghi, verişoara omului de afaceri Dan Voiculescu, şi-a anulat, ieri, decla raţiile date până acum în dosarul în care acesta din urmă contestă verdictul de colaborare cu Securitatea.

Mai exact, Silaghi, în prezent cetăţean german, a trimis la termenul de ieri al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în care arată că retractează declaraţiile date până acum întrucât nu ştia de faptele vărului său. „În februarie 2008, am intrat în posesia primului document (din arhiva Securităţii - n.r.), care mi-a dovedit că Dan Voiculescu, din 1973, a livrat, ca informator activ al Securităţii, date despre familia mea aflată în străinătate”.

Potrivit lui Silaghi, „sub semnătură proprie, Voiculescu recunoaşte că a făcut deplasări în RFG, unde a făcut investigaţii şi ne-a spionat”. De cealaltă parte, fostul lider conservator susţine că banii ar fi adevăratul motiv al schimbării declaraţiilor. „Paraschiva Silaghi mi-a cerut 40.000 de euro împrumut, pe care am refuzat să îi dau. (...) Schimbarea declaraţiilor vine în condiţiile în care verişoara mea a declarat, în 2006, că nota pe care am dat-o eu legată de plecarea ei din ţară a fost către directorul întreprinderii la care lucram, şi nu către Securitate”, a arătat Voiculescu.

Acesta a mai ţinut să-i „amintească” verişoarei sale „că legea pedepseşte şantajul”. Următorul termen al procesului are loc pe 5 iunie. Voiculescu a primit „certificatul” de colaborator de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în anul 2006.

Ne puteți urmări și pe Google News