VERIGILE SLABE ALE GUVERNULUI PONTA: Andrei Marga, Ioan Mang şi Daniel Constantin

VERIGILE SLABE ALE GUVERNULUI PONTA: Andrei Marga, Ioan Mang şi Daniel Constantin

Ioan Mang, Andrei Marga şi Daniel Constantin este trio-ul care şubrezeşte de la început credibilitatea echipei de la Palatul Victoria.

A trecut o săptămână şi noul guvern continuă să tragă după el trei verigi ruginite. Plagiatorul Mang este cel mai activ: trece pe la toate emisiunile şi vorbeşte despre reformă. O ţine langa că plagiatele care au scandalizat o lume întreagă nu sunt ale lui. EVZ produce dovada că îi aparţin. Rusofilul Marga de la Externe, bine sfătuit, probabil, de prietenul de la GRU, a băgat capul la cutie şi tace. Daniel Constantin, Ăla Micu de la Agricultură, vrea să restaureze sistemul naţional de irigaţii. O lucrare de sute de milioane. Poate că Voiculescu, la care e dator vândut, nu-l va presa cu datoria. Ponta tace şi trage.

IOAN MANG

Nici nu s-a instalat bine pe scaunul de la Educaţie că a şi intrat în vizorul opiniei publice, fiind suspectat de plagiat. Suspiciunile s-au confirmat de îndată, iar acuzaţiile de plagiat au început să curgă din partea autorilor străini care şi-au descoperit ideile, de la cap la coadă, în lucrări semnate de ministrul Ioan Mang.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi înainte să preia mandatul anunţase că îşi va da demisia imediat ce va fi acuzat de plagiat, ulterior, ministrul Educaţiei şi-a nuanţat poziţia: a recunoscut că articolele prezentate în presă sunt copii grosolane, dar a spus răspicat că nu îi aparţin şi că altcineva i-a pus numele pe ele, cu bună sau cu rea intenţie. Dovada vinovăţiei, pe site-ul universităţii

Explicaţiile lui Ioan Mang sunt contrazise însă de "arhiva" Universităţii din Oradea, acolo unde predau şi el, şi soţia sa, Erica Mang. Pe site-ul instituţiei de învăţământ, în raportul de activitate ştiinţifică a centrului de cercetare, se arată că multe dintre lucrările semnalate ca fiind plagiate au fost prezentate la conferinţe internaţionale. Printre acestea, şi lucrarea "Determin Large Prime Numbers to Compute RSA System Parameters", scrisă de Erica şi Ioan Mang şi publicată în "Journal of Computer Science and Control Systems". Când au scris acest articol, soţii Mang s-au inspirat din articolul "Algorithm Engineering for Public Key Algorithms," scrisă de Thomas Beth si Dieter Gollman. Gollman este, de altfel, ultimul cercetător care confirmă că articolul mai sus menţionat este "o copie verbatim a secţiunilor din lucrarea noastră, ocazional mutilate de greşeli de tipar, cu trei diafragme simplistice adăugate".

În condiţiile în care singurii în măsură să prezinte în astfel de congrese sunt doar semnatarii lucrărilor respective, nu mai există niciun dubiu în privinţa autorilor. O variantă puţin plauzibilă ar fi aceea că Ioan Mang a fost "lucrat" de cineva din interiorul universităţii sau chiar de soţia lui, co-semnatarul articolelor, iar ministrul să fi scăpat din vedere existenţa lucrărilor pe site. Scandalul plagiatului afec­tează enorm prestigiul României în comunitatea academică internaţională. "Nici ministrul, nici premierul nu realizează con­secinţele devastatoare. Aşa înţeleg ei că se face ştiinţă", susţine un expert în Educaţie. Lucrările plagiate au fost prezentate în conferinţe, fapt consemnat pe site-ul universităţii soţilor Mang

Mang, verificat de două ori

Consiliul Naţional de Etică a început o anchetă în cazul ministrului Ioan Mang, iar, în paralel, premierul Victor Ponta a cerut şi Academiei Române se verifice dacă în cazul lucrărilor semnate de ministru este vorba de plagiat. Demersul premierului a fost însă mai mult declarativ: până aseară, conducerea Academiei nu primise nicio cerere oficială din partea Guvernului în acest sens şi nici documentele care trebuie analizate. "Academia nu a fost încă solicitată şi nu am primit nici documentele relevante", declara, ieri, pentru EVZ, Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române. Abia la câteva ore după publicarea articolului pe site-ul ziarului "Evenimentul zilei", Haiduc a anunţat că a fost înştiinţat de secretarul general al Guvernului că va primi o cerere oficială pentru a demara ancheta. Cererea premierului Victor Ponta este una fără precedent, academicienii nemafiind solicitaţi până în prezent să verifice alte persoane în afară de membrii Academiei. ANDREI MARGA Profesorul Vladimir Filippov, despre care jurnalistul Petru Bogatu din Republica Moldova spunea că este colonel GRU, a primit, în anul 2009, titlul de doctor Honoris Causa a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Fostul rector al UBB şi actualul ministru de Externe, Andrei Marga, nu a ascuns relaţia de prietenie dintre el şi profesorul Filippov.

"Laudatio" făcut de Andrei Marga la conferirea titlului de doctor Honoris Causa prezintă un profesor excepţional, din toate punctele vedere. Un matematician de excepţie, dar şi un om politic care a reuşit să implementeze reforma în domeniul învăţământului din Rusia.

Colonelul Filippov a fost ministru al învăţământului din Rusia în patru guverne. "Profesorul Vladimir Filippov a reuşit elaborarea unui model rusesc al reformei educaţionale menite a integra învăţământul din această mare ţară în sistemul mondial cu păstrarea neştirbită a specificului şi valorilor proprii, în condiţiile în care dezvoltarea a devenit posibilă doar prin participarea la viaţa mondială a serviciile educaţionale", se arată în "laudatio". Ceea ce nu avea cum să intuiască actualul ministru de Externe este faptul că Filippov va pierde, în scurt timp, încrederea, deci şi prietenia preşedintelui Vladimir Putin, după cum a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, jurnalistul Petru Bogatu, de la Chişinău. Andrei Marga s-a lăudat cu relația de prietenie dintre el și Vladimir Filippov, fost colonel GRU FOTO: CODRIN PRISECARU "Nu cred că domnul Marga, aşa cum îl ştiu, are intenţia de a schimba politica externă a României. Îl ştiu ca pe o persoană prooccidentală, care va continua linia de politică externă. Consideraţiile dânsului nu înseamnă că sunt un semn că ar dori să o schimbe în vreun fel." ADRIAN CIOROIANU, fost ministru de externe De ce a primit Constantin postul de ministru

DANIEL CONSTANTIN

Actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, întâmpină o mare problemă în a-şi îndeplini cu obiectivitate maximă cerinţele din fişa postului său de reprezentant al statului la conducerea acestei instituţii. Ca demnitar, el trebuie să recupereze de la Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator, formaţiune politică responsabilă de numirea lui ca ministru al Agriculturii, peste 60 de milioane de euro, pagubă produsă Institutului de Cercetări Alimentare (ICA, aflat în directa subordonare a Ministerului Agriculturii) de către grupul de firme GRIVCO, controlat de către senatorul PC. Această speţă face obiectul unui proces la tribunal, în care Ministerul Agriculturii este parte şi îl acuză pe Dan Voiculescu şi grupul de firme GRIVCO de mai multe infracţiuni. Acest proces se află în plină dezbatere la tribunal, iar în situaţia în care Dan Voiculescu va pierde acest proces, senatorul PC poate ajunge la puşcărie. Ca persoană fizică, ministrul Daniel Constantin îi este dator lui Dan Voiculescu 295.000 de euro -contravaloarea unui împrumut pe care senatorul PC i l-a acordat demnitarului, pentru ca acesta să-şi ridice o casă - şi un teren de 460 de metri pătraţi, situat într-o zonă de lux la Corbeanca, achiziţionat de proaspătul demnitar de la omul de afaceri la un preţ suspect de mic. Surse EVZ susţin că Dan Voiculescu a cerut insistent în cadrul negocierilor de posturi din actualul guvern scaunul de la Ministerul Agriculturii, pentru protejatul său. Chiar şi actualul premier Victor Ponta a declarat în câteva rânduri, înainte de învestirea guvernului, că singurul post bătut în cuie este cel de ministru al Agriculturii, care va reveni liderului Partidului Conservator. Rămâne de văzut cum va reuşi Daniel Constantin să împace poziţia de ministru, obligat să recupereze 60 de milioane de euro de la firmele lui Voiculescu, cu aceea de vecin, datornic-vândut şi ucenic politic al mogulului de presă. Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în dosarul GRIVCO -ICA din 2008 60 de milioane de euro trebuie să recupereze ministerul lui Daniel Constantin de la firmele lui Dan Voiculescu SCANDALUL DE LA MINISTERUL EDUCAŢIEI:

  • Suspiciunile se confirmă. Încă un ministru controversat la Educaţie: copiator, după plagiator
  • Dovada clară că ministrul Educației e plagiator. Lucrarea lui e "copy-paste". VEZI cum se apără
  • Plagiator în serie
  • Ce spune profesorul Crin Antonescu despre plagiatul lui ministrului Educatiei Ioan Mang
  • Ministrul Educației a semnat de bunăvoie lucrările plagiate. DOVADA, chiar pe site-ul Universității din Oradea
  • Ponta a cerut în cele din urmă Academiei să evalueze acuzațiile de plagiat aduse lui Mang

SCANDALUL DE LA EXTERNE: 

  • EVZ DEZVĂLUIE: Omul de legătură dintre Marga şi Putin este colonel GRU
  • Gafa lui Marga produce stupefacţie la Chişinău
  • Andrei Marga - pacostea de la Externe
  • Andrei Marga a preluat portofoliul Externelor și a negat orice colaborare cu fosta Securitate
  • Ponta îl va înlocui pe Marga dacă se va dovedi o eventuală colaborare a acestuia cu Securitatea
  • Trecutul lui Marga, reverificat de urgenţă de CNSAS. Florin Abraham: Afirmaţiile lui Lăzăroiu, speculaţii cu iz calomnios
  • Marga: Lăzăroiu fabulează. Nu am colaborat cu Securitatea
  • "Pacostea", pusă la punct de Ponta

SCANDALUL DE LA AGRICULTURĂ:

  • Relaţia Voiculescu-Constantin, o prietenie cu vechi ştate de plată
  • EXCLUSIV: Ministerul Agriculturii, o miză de 60.000.000 € pentru Voiculescu
  • Fantoma ICA bântuie nopţile senatorului Dan Voiculescu
  • COMENTARIU. Voiculescu ia Ministerul Agriculturii, primul mare tun al Guvernului Ponta
  • Guvern nou, feţe vechi. PLUS Ce i s-a PROMIS lui Voiculescu| VIDEO