EVZ vă prezintă considerațiile politologului.

”Asocierea dintre PSD și PNȚCD (ramura confiscată) este una dintre cele mai cumplite farse politice din ultimele trei decenii. Nu am să repet clișeul spus de toți oamenii fără imaginație, că se răsucesc în mormînt Coposu și alți lideri țărăniști, mai ales din motive stilistice. Și pentru că sunt lucruri mult mai importante de spus, din punct de vedere politic.

Corneliu Coposu a fost un mare strateg politic. Și un mare neînțeles. Cu el alături, Convenția Democratică ar fi schimbat pentru totdeauna istoria postcomunistă.

Corneliu Coposu chiar merită studiat și înțeles. Din păcate lucrul acesta nu l-au făcut cei care au încercat să-i continue moștenirea. În primul său interviu de după perioada de interdicție, pe care l-am publicat în Revista ”22”, ”Seniorul” îmi semnala eforturile disperate ale celor de la putere de a-i submina activitatea și partidul. Din nefericire, după moartea sa, subminarea PNȚCD a continuat și a reușit. Și din această pricină s-a petrecut ieri (joi – n. red.) momentul acela oribil (…)

Faptul că este revendicat și de putere și de opoziție, mai ales de partide care nu au nimic în comun cu doctrina promovată de Coposu, ne arată cît de puțin înțeleasă este moștenirea sa politică”, scrie Dan Pavel.