Verdict: Michael Jackson, ucis de doctorul său

Verdict: Michael Jackson, ucis de doctorul său

Procesul în care fostul doctor al lui Michael Jackson, Conrad Murray, a fost acuzat de ucidere din culpă a luat sfârşit.

După două zile de deliberări, Murray a fost găsit vinovat de moartea megastarului şi riscă până la patru ani de închisoare şi pierderea licenţei. Potrivit BBC News, acesta va afla pedeapsa pe 29 noiembrie, dată până la care va rămâne închis. Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, în urma unui stop cardiac, la vârsta de 50 de ani. Timp de o lună şi jumătate, peste 300 de probe şi 49 de martori au fost aduşi în faţa instanţei. Au fost date publicităţii primele imagini cu Michael Jackson la morgă, dar şi detalii şocante despre starea cântăreţului înaintea decesului şi despre comportamentul medicului său. Conrad Murray ar fi amânat apelul la numărul de urgenţă şi ar fi încercat să ascundă mai multe substanţe pe care le folosea Michael Jackson. Procurorii l-au acuzat de "neglijenţă flagrantă" în ajutorul acordat lui Michael Jackson şi de "malpraxis", care ar fi dus direct la moartea artistului. În schimb, apărarea a susţinut că artistul era dependent de mai multe medicamente şi că şi-a administrat singur şi fără supraveghere medicală doza letală de propofol. În pledoaria finală, avocatul medicului a susţinut că acesta nu a fost judecat pentru ceea ce a facut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson". Întreg procesul a fost construit deoarece trebuia să se găsească un vinovat, a argumentat apărătorul lui Murray. În opinia lui, singurul vinovat este, însă, chiar Michael Jackson, "care era supus unei presiuni considerabile", înainte de concertele pe care urma să le susţină la Londra. Verdictul a fost citit în prezenţa familiei lui Michael Jackson. "Michael a vegheat asupra noastră", a spus una dintre surorile cântăreţului, LaToya. CITIŢI ŞI:

  • Procesul Michael Jackson: Apărarea doctorului Conrad Murray este în dificultate
  • Medicul lui Michael Jackson, la proces: "Michael era dependent şi am încercat să-i tratez această dependenţă"

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-NmnLVxnC-E" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News