Evenimentul Zilei > Actualitate > VERDICT: Ștefania Duminică a PLAGIAT. „Lucrarea sa este o FOTOCOPIE, de la titlu și până la concluzii”
VERDICT: Ștefania Duminică a PLAGIAT. „Lucrarea sa este o FOTOCOPIE, de la titlu și până la concluzii”

VERDICT: Ștefania Duminică a PLAGIAT. „Lucrarea sa este o FOTOCOPIE, de la titlu și până la concluzii”

Comisia de Etică a Universității București a stabilit astăzi că secretarul de stat din Ministerul Educației, Ştefania Duminică, și-a plagiat lucrarea de dizertație la master.

“În urma expertizei efectuate de către Comisia de Etică a Universității din București, care constată fără niciun dubiu plagiatul în cazul doamnei Ștefania Vasilica (Duminică) Voicu, conducerea Universității din București solicită Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării să retragă doamnei Ștefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertație”, se arată în comunicatul semnat de Mircea Dumitru, rectorul UB.
Raportul comisiei arată de altfel că lucrarea secretarului de stat este o fotocopie a materialului original:
"Lucrarea de disertaţie a doamnei Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic. De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrării sursă în care s-au produs câteva modificări minore care trădează efortul superficial de înlăturare a posibilităţii de identificare a lucrării sursă. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliază tehnic plagiatul".
Comisia precizează că s-a pronunţat în unanimitate "în legătură cu acest grosolan atentat la integritatea academică produs printr-o gravă abandonare a simplelor şi bunelor practici academice".
"Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti solicită rectoratului Universităţii din Bucureşti să propună Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă doamnei Ştefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie.
Comisia de Etică este preocupată de faptul că un demnitar al statului, dar membru al comunităţii academice, este într-o gravă culpă care contribuie la decredibilizarea Educaţiei în România. Chiar dacă o lege specială dedicată demnitarilor aflaţi în culpă academică îi sustrage pe aceştia judecării de către comunitatea care le-a acordat titlurile academice, Comisia de Etică atrage atenţia asupra acestui caz care pune sistemul educaţional românesc într-o lumină foarte proastă", se mai arată în comunicat.
Ștefania Duminică își va păstra titlul de masterand până la o eventuală decizie de retragere dată de Comisia Națională de Etică. Reamintim că același organism al Universității București a decis, în vara lui 2012, și că Victor Ponta a plagiat.
Iată lista membrilor Comisiei de Etică a Universității București:
Prof. dr. Tudor Roşu, Facultatea de Chimie

Prof. dr. Viorel Ciobanu, Facultatea de Drept
Prof. dr. Adrian Paul Iliescu, Facultatea de Filosofie
Prof. dr. Cristian Mărunţeanu, Facultatea de Geologie şi Geofizică
Prof. dr. Ovidiu Bozgan, Facultatea de Istorie
Prof. dr. Marian Popescu, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, preşedinte
Prof. dr. Vasile Preda, Facultatea de Matematică şi Informatică
Prof. dr. Dumitru Sandu, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
Prof. dr. Georgeta Ghebrea, Facultatea de Ştiinţe Politice
Prof. dr. Sterea Tache, Facultatea de Teologie Ortodoxă

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: