Evenimentul ZileiActualitateVerdict în „Cazul Tamaș”. „Nu mai înveți calul bătrân să tragă la plug”

Verdict în „Cazul Tamaș”. „Nu mai înveți calul bătrân să tragă la plug”

Verdict în „Cazul Tamaș”. „Nu mai înveți calul bătrân să tragă la plug”
Constantin David, fost mare jucător al echipei Dinamo, crede că Gabi Tamaș nu mai poate fi adus pe calea cea dreaptă. „Nici Gigi Becali n-a reușit, nimeni nu-l mai poate face să lase băutura”, spune „Flencea”

Gabi Tamaș a călcat din nou pe bec. Luni noaptea, fotbalistul Stelei a chefuit în Centrul Vechi al Capitalei și n-a vrut să se ducă acasă, în ciuda insistențelor unui prieten care-l însoțea în escapada nocturnă.

Într-un filmuleț prezentat de gsp.ro, de la un martor, se vede cum amicul lui Tamaș încearcă să-l scoată pe stelist din local, dar acesta nu se dă dus nici în ruptul capului. Fundașul are un palmares impresionat la capitolul chefuri stașnice, multe dintre acestea fiind făcute publice. Un episod memorabil s-a petrecut în 2013, atunci când Gabi a spart ușa unui bloc, a încercat să se culce pe scări și a fost ridicat de un echipaj de poliție.


FOTO: Constantin DavidDat afară de Rădoi

Ajuns la Steaua, Tamaș a fost dat afară, anul trecut, de Mirel Rădoi, pentru că a întârziat la un antrenament. Însă, a fost reprimit de Laurențiu Reghecampf și i-a promis lui Gigi Becali că își ordonează viața de noapte. Pentru a fi mai convingător, Tamaș a mers chiar și la biserică. Însă, situația nu s-a schimbat și petrecerile până în zorii zilei au continuat. Fost jucător al lui Dinamo, Constantin David (75 de ani), autointitulat „cel mai mare bețiv din istoria clubului”, crede că Tamaș este o cauză pierdută.

„N-ai ce să-i faci”

„Nu mai înveți calul bătrân să tragă la plug. Nici Gigi Becali n-a reușit, nimeni nu-l mai poate face să se lase de băutură. Gabi este un fotbalist cu mari calități, și fizice, și tehnice. Ar fi putut juca la cluburi mari din Europa, dacă era mai ordonat. Trebuie luat așa cum e. N-ai ce să-i faci”, ne-a declarat cel poreclit „Flencea”.

David a câștigat patru titluri cu echipa din Ștefan cel Mare și recunoaște că și în vremea în care juca fotbal, în anii ’60, se consuma alcool. „Se bea și pe vremea noastră. Fotbaliștii nu erau altfel nici atunci. Ne reveneam la antrenamente. Vara, pe căldură, mai puneam un trening mai gros pe noi, ca să transpirăm. Dădeam afară «surplusul »,” își amintește David.


Accesează: