Actualul lider de la Caracas este însă convins că va obține un nou mandat, indiferent de cine va fi contracandidatul său.
BBC notează că este pentru prima dată când opoziția organizează alegeri primare pentru desemnarea unui candidat oficial la alegerile prezidențiale.
Parte a unei noi gărzi de lideri de opoziţie tineri, Capriles s-a prezentat drept o figură tânără, într-o ţară dominată de stângismul militant al lui Chavez.

Victoria lui Capriles, un guvernator de stat de centru-stânga, a fost întărită şi mai mult prin dovada de unitate în rândul altor candidaţi din partea opoziţiei, care timp de ani de zile a suferit din cauza disputelor interne, lucru de care, în cele din urmă, a beneficiat Chavez.

În contextul în care Chavez are o cotă ridicată în sondaje, este în continuare popular în rândul persoanelor sărace şi cheltuie masiv pe proiecte de asistenţă socială, Capriles, în vârstă de 39 de ani, va trebui să depăşească promisiunile vagi şi impresia bună din timpul campaniei pentru alegerile primare dacă va dori să-l detroneze pe Chavez.

Nepotul unor refugiaţi polonezi de persecuţia nazistă, Capriles a spus că admiră modelul economic modern de stânga al Braziliei, care a contribuit la scoaterea a zeci de milioane de persoane din sărăcie printr-un amestec de cheltuieli bugetare şi respect pentru iniţiativa privată.
Președintele venezuelean a fost supus anul trecut unei intervenții chirurgicale, în Cuba, fiind bolnav de cancer.