Evenimentul Zilei > International > Venezuela: Maduro GATA de alegeri ANTICIPATE
Venezuela: Maduro GATA de alegeri ANTICIPATE

Venezuela: Maduro GATA de alegeri ANTICIPATE

Președintele venezuelean respinge organizarea unor noi alegeri prezidențiale, dar propune alegeri legislative înainte de termen.

Nicolas Maduro a făcut un pas către opoziția din Venezuela. Pe fondul gravei crize politice care zguduie țara de câteva săptămâni, președintele venezuelean a declarat miercuri că este gata pentru organizarea de alegeri legislative anticipate.

El se declară de asemenea dispus să negocieze cu opoziția, dar respinge ideea unor alegeri prezidențiale anticipate.

„Ar fi bine dacă s-ar organiza alegeri legislative mai devreme, aceasta ar constitui o bună formă de discuție populară, o bună soluție prin vot popular”, a declarat președintele socialist agenției publice de știri ruse, RIA Novosti.

În schimb, „alegerile prezidențiale au avut loc acum mai puțin de un an, acum 10 luni”, spune Maduro. „Nu acceptăm ultimatumuri de la nimeni în lume, nu acceptăm șantajul. Alegerile prezidențiale au avut loc în Venezuela și, dacă imperialiștii doresc noi alegeri, să aștepte anul 2025.

Opoziția venezueleană organizează miercuri o mare manifestație, în încercarea de a convinge armata să îl lase din brațe pe Nicolas Maduro și să-l recunoască în locul lui pe șeful opoziției, Juan Guaido, care se bucură de un mare sprijin internațional.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.