Evenimentul Zilei > International > DOI JURNALIȘTI au fost ARESTAȚI în VENEZUELA. AMBASADA acționează pentru ELIBERAREA lor
DOI JURNALIȘTI au fost ARESTAȚI în VENEZUELA. AMBASADA acționează pentru ELIBERAREA lor

DOI JURNALIȘTI au fost ARESTAȚI în VENEZUELA. AMBASADA acționează pentru ELIBERAREA lor

Doi jurnalişti francezi au fost arestaţi în legătură cu relatările despre criza politică din Venezuela, iar ambasada Franţei acţionează pentru eliberarea lor, a declarat miercuri o sursă diplomatică, relatează Reuters.

„Confirmăm arestarea a doi dintre compatrioţii noştri în Venezuela”, a declarat o sursă franceză. „Ambasada noastră a cerut protecţia consulară în conformitate cu Convenţia de la Viena şi în special dreptul de acces”, a precizat sursa citată.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere.

Preşedintele Donald Trump i-a avertizat miercuri pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela, având în vedere criza politică din această ţară şi în condiţiile în care Statele Unite şi alte ţări l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.