„Alegerile de anul trecut nu au fost libere și competitive”, a declarat Christian Zerpa.

Zerpa l-a acuzat pe președintele Nicolas Maduro că manipulează sistematic afacerile Curții Supreme și că obstrucționează justiția.

Reprezentanții Curții Supreme de Justiție au transmis că Zerpa a fugit din Venezuela din cauza unor acuzații de abuz sexual care i-au fost aduse recent.

Judecătorul Christian Zerpa a fost un aliat crucial pentru Maduro în cadrul Curții de Justiție în anul 2016, când președintele a luat puterea Congresului, relatează Mediafax.

Zerpa a declarat în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune EVTV din Miami, că în ultima perioadă, Curtea Supremă a devenit „un apendice al ramurii executive”.

Judecătorul aspus că nu a criticat în mod public rezultatul alegerilor din 2018 pentru a se asigura că va reuși să plece din Venezuela împreună cu familia sa.

Nicolas Maduro a acuzat duminică parlamentul de la Caracas, controlat de opoziţie, că uzurpează "suveranitatea populară", la o zi după ce acesta a declarat "ilegitim" noul său mandat prezidenţial, informează luni AFP.

"Este o Adunare Naţională total inutilă (…), care încearcă încă o dată să pună în scenă destituirea preşedintelui legitim, uzurpând suveranitatea populară", a afirmat Maduro.