Veganii din Marea Britanie pot merge la muncă chiar dacă nu sunt vaccinați. Îngrijorarea în râdul lor a crescut după ce marile companii se gândesc să introducă vaccinarea obligatorie pentru angajați.
Se estimează că aproximativ jumătate de milion de britanici care nu consumă produse de origine animală nu ar trebui să adere la regulile care se impun cu privire la vaccinarea obligatorie.
Firmele mari, inclusiv Netflix și Google, au spus deja multor angajați că trebuie să fie vaccinați înainte de a reveni la locul de muncă, iar secretarul de externe Dominic Raab a declarat joi că regula este „o politică inteligentă”.
Asta înseamnă că orice angajator ar risca acțiuni în justiție dacă ar ordona vaccinarea personalului care nu doreşte să se injecteze din anumite convingeri. Este vorba de veganii și persoane din alte categorii, inclusiv unele grupuri religioase, precum și cei cu anumite dizabilități sau motive medicale. Cu siguranță ar pierde în instanţă.
Testarea vaccinului pe animale contravine convingerilor veganilor
În Marea Britanie există principiul de veganism etic, statut recunoscut de un tribunal anul trecut, astfel că acele companii care vor impune vaccinarea obligatorie ar avea şi o problemă juridică reală dacă angajaţii vegani se vor considera nedreptăţiţi.
Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinările pe baza faptului că inevitabil aceste vaccinuri au fost testate pe animale. Veganismul etic a fost găsit anterior de un tribunal pentru ocuparea forței de muncă ca echivalent cu o credință, capabil să fie protejat, a declarat un purtător de cuvânt al firmei de avocatură Lewis Silkin.
Societatea Vegană a reacţionat
„Nu a fost niciodată mai important pentru noi să vorbim despre definiția veganismului în contextul medicamentelor, inclusiv al vaccinurilor”, a spus un purtător de cuvânt.
„Definiția veganismului recunoaște că nu este întotdeauna posibil sau practic pentru vegani să evite participarea la utilizarea animalelor, ceea ce este deosebit de relevant pentru situațiile medicale, relatează uk.news.