Au fost alese cele 18 vedete ce vor face echipă cu bucătarii amatori de la "Academia lui Horia". Vom afla din 18 iulie cum se descurcă ele.
Lista vedetelor ce intră în competiţia de la "Academia lui Horia" este completă. Gelu Voicu, Tavi Colen, Cornel Păsat, Ana Maria Prodan, Mihai (Hi-Q) şi Daniela Condurache, împreună cu Mircea Zara, Minodora, Nuami Dinescu, Andreea Bălan, Ramona Bădescu, Jasmine, Nicoleta Voica, Vasile Calofir, Marinela Chelaru şi Ionuţ Iftimoaie li se alătură vedetelor ce au dat deja proba culinară la "Cireaşa de pe tort", Luana Ibacka şi Toni Ionescu.
Din 18 iulie, în fiecare luni, de la ora 20.30, Prima TV dă startul "Academiei lui Horia". 18 bucătari amatori, alături de tot atâtea vedete, se vor întrece pentru a se califica în semifinale. Calităţile lor vor fi notate de Horia Vârlan. La final, patru concurenţi vor intra în marea confruntare pentru premiul de 10.000 de euro.
În prima emisiune, o recunoaştem pe vedeta Prima TV Luana Ibacka.
EVZ: Eşti bucătar experimentat? Luana Ibacka: Suntem amatori cu toţii. Gastronomia mă pasionează şi ador să gătesc şi să consum preparate elaborate în locuri diverse. Şi în România, şi pe unde am călătorit, am fost mereu curioasă să descopăr gusturi noi, condimente, arome, combinaţii speciale.
Care e ingredientul tău secret? Entuziasmul. Eu creez în bucătărie, îmi folosesc bucuria şi imaginaţia, pofta de viaţă şi de mâncare. Sunt o gurmandă şi consider "hrana" un element principal al existenţei.
Cel mai mare susţinător al tău? Am fost de două ori la "Cireaşa de pe tort" şi mi-am atras mai multă popularitate decât la alte 10 proiecte TV. Românilor le place la masă şi sunt impresionaţi de vedetele care dezvăluie abilităţi casnice. Eu chiar sunt o femeie care găteşte, spală, face curat, aprovizionează, decitransmit multor susţinători atitudinea mea pragmatică.