Deşi obsedate de siluetă, vedetele din televiziune nu rezistă în faţa bunătăţilor. Surpriza vine însă când ele sunt cele care le gătesc.
În urmă cu o săptămână, Pro Tv a dat startul înscrierilor pentru formatul internaţional "MasterChef", o emisiune-concurs dedicată gătitului. Aspiranţii la titlul show-ului trebuie să fie majori, să nu deţină o diplomă de bucătar sau cofetar şi nici să fi profesat vreodată în domeniu.
Emisiunea de la Pro Tv este o competiţie culinară ce se adresează pasionaţilor acestei arte. Pe lângă faima şi avantajele de care beneficiază câştigătorul, există şi o miză materială - un premiu în bani substanţial.
Vedetele de la "Vremea", campionii gurmanizilor
Primii din televiziune care au început să vorbească despre secretele şi aptitudinile lor culinare sunt chiar vedetele trustului din Pache Protopopescu. Magda Pălimariu, Victor Slav, Ioana Maria Moldovan şi Florin Busuioc s-au arătat fini cunoscători ai preparării festinurilor.
Dulciurile merg şi cu silueta
Magda Pălimariu este o fană a dulciurilor. Şi, pentru că trebuie să aibă grijă la siluetă, este mereu în căutare de reţete de prăjituri sau dulciuri dietetice.
Vedeta de la "Meteo" îşi petrece mult timp studiind cărţile de specialitate sau căutând pe blogurile de cooking. "Foarte potrivită pentru perioada asta e o reţetă de îngheţată preparată din fructe amestecate cu iaurt şi date la congelator. La fel de gustoase sunt şi prăjiturile gătite din biscuiţi de ovăz şi fructe", a spus Magda.
Vedeta nu trebuie să-şi facă probleme pentru kilogramele în plus. Iubitul său, Piticu’ de la Simplu, îi este profesor de dance fitness şi are grijă ca Magda să-şi păstreze formele elegante.
Colegul ei, Victor Slav, spune că nu ratează niciodată micul dejun, pe care îl găteşte singur. El a adăugat că îi place să facă din prima masă a zilei un mic ritual, cu omletă, şuncă, un pahar cu lapte şi fructe, iar, când este pe fugă, face o combinaţie săţioasă din miere, banane şi lapte.
"Îmi place mult să improvizez în bucătărie şi de obicei prepar de la sandvişuri, omletă cu legume şi carne, până la spaghete şi pui cu smântână, care îmi iese excelent", a spus Victor Slav.
Pasionat de experimente
Florin Busuioc spune că cel mai mult l-a ajutat emisiunea regretatului Radu Anton Roman. "Alături de Radu am descoperit şi mâncăruri complicate, parcă venite din zona sacră, dar şi simplităţi nu mai puţin spectaculoase, cum ar fi plăcintele cu lucernă. Încercaţi să fiţi deschişi la orice experienţă, să respectaţi orice mâncare pe care gazda o împarte cu voi, descoperiţi că la ţară oamenii încă ştiu să facă lucruri ca acum sute de ani, şi uitaţi pentru o vreme că trăiţi în oraş, că vă grăbiţi sau că nu vă place spanacul", a spus vedeta.
El a adăugat că îi place să gătească şi să inventeze de la lucruri simple până la cele complicate.
REŢETE DE LA MAMA
Ioana Maria Moldovan găteşte gulaş ardelenesc
Vedeta "Poveştirilor adevărate", de la Acasă TV, Ioana Maria Moldovan, adoră să gătească, iar favoritele ei sunt reţetele mediteraneene.
"În general, aleg reţete uşoare, care se fac şi repede şi cu care n-ai cum da greş. În ultima perioadă, am experimentat câteva reţete mediteraneene, ne plac foarte mult aceste preparate. Specialitatea casei sunt scoicile şi creveţii în ulei de măsline, sos de usturoi, orez cu porumb şi un vin alb bun. Deşi mama e o adevărată carte de bucate, iar tata, un bucătar desăvârşit, eu sunt la început de drum, abia de doi ani am luat mai în serios gătitul. De exemplu, părinţii mei mai pun încă zacuscă, vinete, gemuri şi fel de fel de murături pentru iarnă. Au o cămară de vis. Din ce am învăţat de la mama am gătit gulaş ardelenesc, cartofi cu smântână şi ou la cuptor, iar ca desert, chec cu vişine."
Ioana îşi menţine silueta cu o alimentaţie echilibrată, dar şi cu mult sport. Ea nu a ţinut niciodată diete, dar a mâncat sănătos. Vedeta spune că, dacă ia puţin în greutate, renunţă la dulciuri şi trece pe salate, pui şi peşte la grătar şi nu uită să consume multă apă. Foarte mult o ajută mişcarea în aer liber. Printre exerciţiile prezentatoarei "Poveştirilor adevărate" se numără plimbările în parc pe jos sau cu rolele, bicicleta sau badminton-ul.
AFACERI CU MÂNCARE
Frumoasele din showbiz ştiu cum să scoată bani din minunile culinare
Şi vedetele din alte televiziuni sunt pasionate de domeniul culinar pe care l-au transformat în afaceri. Într-un astfel de business s-a implicat şi Alina Puşcaş.
Frumoasa din "Narcisa sălbatică" a înfiinţat de câteva luni o firmă de catering care livrează mâncare mediteraneeană. Ideea a pornit din dorinţa de a se hrăni sănătos. "Am adorat din prima conceptul afacerii tocmai pentru că se încadra perfect în parametrii unei alimentaţii sănătoase pe care mi-o impusesem", a spus ea.
Pentru Anca Rusu, de la Observatorul Antenei 1, ideea unui site de cooking a părut mai atrăgătoare. "Printesapolonic.ro va fi în curând o pagină de web de unde sper că se vor inspira cât mai multe persoane pasionate de arome şi gusturi. Mai e puţin până când va fi gata, iar după ce va fi lansat în spaţiul virtual, voi ciocni şi un pahar de şampanie cu prietenii în cinstea prinţesei şi evetual, a viitorilor colaboratori, pentru că deocamdată sunt doar eu implicată în acest proiect". Pe site se vor găsi reţete, sfaturi sau mici secrete, iar fiecare fel de mâncare va fi însoţit de o poveste.
Întrebată care sunt mirosurile cele mai dragi, prezentatoarea şi-a amintit de unul din copilărie: "Pentru că tot e sezonul acum, printre mirosurile care îmi amintesc de copilarie şi de bucătaria unde mama făcea minuni, este mirosul cartofilor noi pregătiţi în sos de smântână cu mărar. E unul dintre felurile de mâncare preferate!"