Evenimentul Zilei > Monden > Vedeta din România care trece printr-un coşmar! Mesaj cutremurător în plin război. „Mi se rupe sufletul, plâng şi mă rog la Dumnezeu”
Vedeta din România care trece printr-un coşmar! Mesaj cutremurător în plin război. „Mi se rupe sufletul, plâng şi mă rog la Dumnezeu”

Vedeta din România care trece printr-un coşmar! Mesaj cutremurător în plin război. „Mi se rupe sufletul, plâng şi mă rog la Dumnezeu”

Sofia Vicoveanca a mărturisit că doar Dumnezeu poate să oprească războiului din Ucraina. Artista a povestit că mama sa a fugit cu ea în braţe în al Doilea Război Mondial. A recunoscut că toată lumea va rămâne cu sechele după acest măcel.

Sofia Vicoveanca nu mai are liniște de când a început războiul dintre Rusia și Ucraina. Artista s-a născut într-un sat de lângă Cernăuţi și a rămas cu o traumă uriașă în anul 1941. Mama sa a protejat-o și a fugit de al Doilea Război Mondial.

Interpreta de muzică populară s-a născut în localitatea Toporăuţi (Toporuica de astăzi), situată la doar câţiva kilometri distanţă de Cernăuţi. Aceasta avea o familie unită și o gospodărie impresionantă, dar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, totul s-a schimbat. Mama artistei a fost nevoită să își ascundă banii adunați, iar familia a fugit de soldați. Vedeta și-a lăsat în urmă viața și s-a alăturat unui grup de oameni care se îndrepta spre zona Vicov, din judeţul Suceava.

„Eram mică, dar ce văd acum retrăiesc prin lacrimile mamei mele care şi-a lăsat tot acolo (n.red în satul de lângă Cernăuţi). A venit cu câteva lucruri puse într-o traistă, cu un grup de oameni, cu o căruţă. Din poveştile ei ştiu, avea câteva merinde şi schimburi pentru mine. Nu şi-a lăsat acolo cămaşa de mireasă şi basmaua pe care le am eu acum în zestre”, a povestit artista.

sursa: Facebook

 

Mama cântăreței nu s-a mai întors niciodată în orașul natal, dar a rămas cu gândul la gospodăria sa îndrăgită.

Doar Dumnezeu ne mai poate salva de război

Artista a mărturisit că are sufletul rupt în bucăți și că doar Cel de sus mai poate salva omenirea de războiul provocat de Vladimir Putin.

„Ce văd mi se rupe sufletul, plâng şi mă rog la Dumnezeu pentru linişte, pentru pace. Pentru aceşti copii care sunt martori acum şi care vor fi marcaţi toată viaţa. Nu vor uita de amar şi tot ce se întâmplă privind părinţii. Mergând pe picioare, deja au amintiri. Este cumplit. Să rugăm pe bunul Dumnezeu, numai El poate să facă minuni şi să ne deaclinişte şi pace.

Doamne, dă-le înţelepciune celor care sunt însetaţi. Nu se poate, atâta lume disperată. Eu retrăiesc, mă rup de durere. (…) Nu credeam că voi retrăi nişte clipe din copilărie. Cer iertare pentru sufletul încărcat de lacrimi. Mă rog la Dumnezeu pentru pace. Domnul ne îndeamnă la iubire şi la iertare, dar noi ne-am făcut toţi judecători. Fiecare dintre noi îl judecăm”, a spus Sofia Vicoveanca.