Evenimentul Zilei > Actualitate > Vasile Stângă: „Selecționerul s-a pierdut. Aici s-a văzut valoarea”
Vasile Stângă: „Selecționerul s-a pierdut. Aici s-a văzut valoarea”

Vasile Stângă: „Selecționerul s-a pierdut. Aici s-a văzut valoarea”

Fostul mare handbalist român a făcut o analiză tăioasă, pentru EVZ, după ce naționala lui Ambros Martin a fost eliminată de la Campionatul Mondial de modesta reprezentativă a Cehiei

Naționala feminină de handbal a suferit o usturătoare înfrângere la Campionatul Mondial din Germania. „Tricolorele” au pierdut în fața Cehiei (scor 27-28) și au părăsit competiția în „optimi”. Eșecul va rămâne în istorie drept o mare umilință, pentru că adversarul a fost unul fără pretenții în acest sport. Fost mare handbalist și antrenor, Vasile Stângă a explicat pentru „Evenimentul zilei” care au fost cauzele care au conturat această rușine. 

„Avem un arbitraj prost în campionat”

„Naționala noastră n-a jucat deloc grozav, dar chiar și așa, pe parcursul meciului, n-am avut vreo teamă că pierdem. În primul rând, privind per total, am avut 11 eliminări. Mult prea multe. Și nu vreau să dau vina pe arbitraj, fiindcă au fost dictate corect. La capitolul ăsta vinovați sunt arbitrii români. Avem un arbitraj prost în campionat, care nu sancționează faulturi, iar jucătoarele s-au obișnuit așa. Când ies afară, uite ce se întâmplă”, ne-a spus Stângă. Fostul internațional român a mai afirmat că echipa a stat doar în Cristina Neagu.

„S-a pierdut în final”

„Nu poți să te bazezi doar pe Neagu, oricât ar fi ea de bună. N-a fost ajutată. Portarii au fost slabi, nu s-au văzut. Valoarea lotului nu este formidabilă, dar ne dădea dreptul să sperăm măcar la sferturile de finală”, a declarat Stângă, care a arătat și greșelile selecționerului.

„Aici s-a văzut valoarea lui Ambros Martin. S-a pierdut în final, a cerut time-out prea devreme. Selecționerul Cehiei a știut să contureze ultimul atac, a riscat scoțând portarul. I-a ieșit. Martin are un CV impresionant, dar când lucrezi la echipe de club cu bugete mari, unde ai tot ce vrei, e ușor. La națională se vede valoarea. Nu sunt de acord cu ideea ca un antrenor să lucreze și la club, și la o națională, pentru că nu are timp să cunoască jucătoarele. E posibil să fie și o problemă de comunicare, pentru că el nu vorbește româna”, a conchis Stângă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: