Vasile Lincu: Sistemul de corupţie din vămi, patronat de PDL. Vasile Blaga: N-am fost implicat în acţiuni ilegale

Vasile Lincu: Sistemul de corupţie din vămi, patronat de PDL. Vasile Blaga: N-am fost implicat în acţiuni ilegale

Liderul sindical Vasile Lincu, urmărit penal pentru fals intelectual, a declarat azi că sistemul de corupţie din vămi este patronat de PDL, sugerând că Vasile Blaga ar fi Regina de pe tabla de şah a corupţiei vamale. Vasile Blaga a respins acuzaţiile aduse PDL. "PDL îi face mincinoşi pe cei care spun că a fost finanţat din resurse ilegale", a spus el. Blaga a adăugat că n-a fost implicat "niciodată în acţiuni ilegale", iar dacă cineva are un document care demonstrează contrariul "nu are decât să se adreseze instituţiilor statului".

"Este foarte clar că la aceasta dată controlul total asupra tot ce se întâmplă în vamă şi beneficiarul final este PDL", a declarat Lincu, la Realitatea TV. Lincu, care este preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", a sugerat că Regina de pe tabla de şah a corupţiei din vămi este fostul ministru de interne Vasile Blaga. "Eugeniu Petrescu care a fost pus sub acuzare, avea legatură directă cu Vasile Blaga. Tot ceea ce înseamnă vamă, ţine de Eugeniu Petrescu", a declarat Lincu. "Tot ce înseamnă vama ţine de Eugeniu Petrescu. Fiica lui a fost numită consilier la Radu Mărgineanu", a spus Lincu, adăugând că "dacă a luat efectiv, bani nu am fost de faţă". "Trei persoane care pot să vă dea şi dovezi : Sorin Blejnar, Eugeniu Petrescu şi Vasile Marica", a mai spus Lincu. Blaga a afirmat în urmă cu o lună că îl cunoaşte pe Eugeniu Petrescu, cel care ar fi intermediarul mitei luate de fostul şef al Vămilor, în calitate de coleg de partid. "Eu l-am propus în funcţia de preşedinte al ANV pentru că am avut încredere în el şi am în continuare încredere în el şi îi susţin nevinovăţia", a spus Vasile Blaga.  Lincu a organizat o conferinţă de presa la o zi după ce procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anunţat că acesta, alături de Florin Ilie Vîlnei şi Voinea Negoiţă, lideri ai Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, sunt urmăriţi penal pentru infracţiuni de "delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi fals intelectual". Răspunsul lui Vasile Blaga: Nimic mai fals! UPDATE: Cele mai importante declaraţii ale liderului PDL:

  • Îi fac mincinoşi pe toţi cei care spun că PDL a fost finanţat din surse ilegale. Suntem singurii care am publicat listele cu cei care ne-au finanţat.
  • N-am avut niciodată nicio problemă cu vreun raport al Curţii de Conturi.
  • Lupta împotriva evaziunii fiscale s-a amplificat.
  • Există ideea că PDL ar sprijini corupţia din instituţii ale statului. Nimic mai fals.
  • Niciodată nu am fost implicat în acţiuni ilegale. Cine are vreun document să se adreseze instituţiilor statului.
  • Cât am condus regionala vamală Oradea nu l-am avut adjunct pe Radu Mărginean.
  • N-am avut nicio întâlnire în partid pentru propuneri în vămi. Nu am propus pe nimeni şef de vamă.