"Numele meu este Vasile Godja şi m-am născut într-un loc plin de viaţă, cu oameni veseli, şi mereu pregătiţi de petrecere şi voie bună, unde dealurile, casele şi peisajul din jur îţi dau starea de bucurie continuă", îşi începe povestea ceteraşul Vasile Godja, de 20 de ani, din comuna Oncesti, Maramureş.
Puţini ştiu că felul spectaculos de a cânta la vioară a venit în urma unui pariu. "Prietenii mei nu credeau că aş putea să cânt cu vioara pe umăr, aşa că le-am arătat  că pot, după care mi-au venit tot felul de idei, aşa am ajuns să cânt fără părul de la arcuş, cu vioara la spate sau pe umărul altei persoane", a povestit tânărul.
A descoperit pasiunea pentru muzică după ce a primit o vioară fără corzi
Vasile a descoperit vioara la nouă ani. Iniţial ca pe o jucărie, când nişte prieteni de familie i-au dăruit o vioară fără corzi. I s-a părut însă "o minune" şi şi-a rugat tatăl s-o ducă la reparat. Mama i-a descoperit talentul şi l-a dus la "Clubul copiilor şi elevilor din Sighetul Marmaţiei", unde a învăţat cu Marian Babuti timp de 4 ani. Acolo a mers şi la ansamblul de dansuri populare, iar mai târziu a făcut parte din orchestra ansamblului Mugurelul din Sighetul Marmaţiei. La 13 ani, alături de dobaşul lui, Ioan Tiplea, a organizat un ansamblu de dansuri populare în Onceşti.

"Norocos de felul meu, la 14 ani am cunoscut o doamnă de origine germană care m-a îndrăgit de cum m-a văzut, deoarece a văzut ca iubesc foarte mult muzica. Întâmplarea a făcut ca aceasta doamnă sa aiba meseria de lutier. Astfel că mi-a dăruit o vioară adevărată care mi-a purtat noroc mereu şi a fost alături de mine pe tot parcursul liceului dar şi în diverse turnee pe care le-am susţinut în ţară si în străinătate”, povesteşte Vasilică.

Tatăl lui, Godja Ioan, are 52 de ani şi lucrează ca agricultor iar mama, Ileana Godja, are 46 de ani şi este casnică. Ea se ocupă şi de creearea costumelor populare, iar totate costumele de scenă ale tânărului sunt cusute de mâna ei.
Premii importante la festivaluri
Vasile Godja a urmat Liceul de Artă din Baia Mare, la clasa de vioară a profesorului Marius Lenghel. Acolo a luat şi multe premii.

2005 – Festivalul "Pe fir de balada" Târgu Jiu – premiul I

2006 – Festivalul "Aşa-i jocul pe la noi" Arad –  marele trofeu

2007 – Festivalul "Maria Lătăreţu" –  premiul III

2007 – Festivalul "Maria Tănase" – premiul II

Vasile Godja a avut ocazia să cânte alături de maestrul Grigore Leşe, într-un turneu în China. A mai făcut turnee şi în Cipru, Austria sau Belgia. În anul 2009 a intrat la Academia Gheorge Dima din Cluj Napoca la secţia pedagogie muzicală şi va absolvi în acest an.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/9jxUEkXUQp4" frameborder="0" height="360" width="633"></iframe>