Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Dâncu, despre alegerile din PSD: „Bătălia s-a dat, de fapt, la stabilirea interimarului”
Vasile Dâncu, despre alegerile din PSD: „Bătălia s-a dat, de fapt, la stabilirea interimarului”

Vasile Dâncu, despre alegerile din PSD: „Bătălia s-a dat, de fapt, la stabilirea interimarului”

Socoilogul Vasile Dâncu a declarat, referitor la alegerile de astăzi din PSD, că bătălia s-a dat, de fapt, la stabilirea interimarului, iar congresul social-democraţilor va fi o încercare pentru Liviu Dragnea.

Alegerile de astăzi reprezintă un "prim diagnostic al PSD", este de părere Vasile Dâncu.

"Bătălia s-a dat, de fapt, la stabilirea interimarului. Acolo, reprezentanţii organizaţiilor au votat şi Liviu Dragnea a câştigat. Practic, congresul, ca să fim foarte sinceri, va alege echipa, va arăta dacă Dragnea are forţa să aducă o echipă tânără şi nouă, deci este o încercare pentru el. Dar congresul mai degrabă va valida ceea ce s-a ales atunci. Atunci s-a dat adevărata bătălie pentru alegeri", a spus sociologul, la Realitatea TV.

Prezenţa la votul de duminică va arăta care sunt "slăbiciunile" partidului şi cine este cu adevărat interesat de politică, este de părere Dâncu.

"În primul rând este un prim diagnostic al PSD-ului. Dragnea sau cine va fi preşedinte va trebui să ştie pe cine se bazează. Cu siguranţă că nu vor fi toţi membrii de partid la vot, cu sigurnaţă că se vor vedea zone de slăbiciune, iar asta interesează. Faptul că Liviu Dragnea a asociat şi un chestionar, să zicem aşa, acestui proiect, în care sunt întrebaţi oamenii din comunitate, va permite să vadă ce tip de inserţii au pesediştii în comunităţile lor: sunt respectaţi, nu sunt respectaţi, au şanse să mai fie votaţi sau ce le cer oamenii pesediştilor", a explicat el.

În ceea ce priveşte situaţia în care se află Liviu Dragnea, care este unic candidat la şefia PSD, sociologul a precizat că „aşa scrie în statut”.
 
„Într-adevăr, este un singur candidat, dar ideea asta cu un singur candidat nu putea s-o schimbe Liviu Dragnea – ideea cu alegeri generale… Nu putea s-o schimbe Liviu Dragnea, pentru că era în statut; trebuiau făcute alegerile acestea generale. Sunt şi avantaje ale acestor alegeri generale. (…) Nu se putea face altceva, pentru că asta scrie în statut. A scris-o asta Victor Ponta. Este propunerea lui. A pus el asta în statutul care s-a aprobat la congresul trecut. De aceea, nu avea nicio şansă Liviu Dragnea să schimbe asta, pentru că s-ar fi zis că ocoleşte şi nu era statutar", a spus Dâncu.