Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga: Victor Ponta a făcut o declarație OBRAZNICĂ
Vasile Blaga: Victor Ponta a făcut o declarație OBRAZNICĂ

Vasile Blaga: Victor Ponta a făcut o declarație OBRAZNICĂ

Copreşedinţii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu consideră declaraţia premierului Victor Ponta referitoare la preşedintele Klaus Iohannis ''obraznică''. Victor Ponta a declarat că nu avea nevoie de mandat de la preşedintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi din Bulgaria şi Serbia şi a subliniat că obligaţia sa este de a avea grijă ca politicile comune ale României, Serbiei şi Bulgariei privind refugiaţii să fie eficiente şi cunoscute pe plan european.

"Este, ca de obicei, o declaraţie obraznică a dlui Ponta, care chiar în situaţia în care se află se face că nu îşi înţelege rostul în stat. Până la urmă principalul responsabil de politica externă a României este preşedintele României. Lucrul acesta este prevăzut în Constituţie, iar premierul când poartă o astfel de discuţie nu poate purta decât cu mandat de la preşedinte. Preşedintele a fost destul de clar ieri la Arad şi a spus că nu i-a dat niciun mandat în acest sens premierului", a declarat Vasile Blaga, la Parlament.

La rândul său, Alina Gorghiu a spus că Ponta încearcă să mute atenţia de la cazul poliţistului care făcea parte din coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi pe care trebuia să-l gestioneze.
 

"Iohannis merge la Bruxelles, ştiţi cum zice românul … ca surda în horă"

Victor Ponta a declarat  că nu avea nevoie de mandat de la preşedintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi din Bulgaria şi Serbia "Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Că restul colegilor prim-miniştri îmi spun de fiecare dată că domnul Iohannis merge la Bruxelles, ştiţi cum zice românul … ca surda în horă merge acolo. Tace din gură, se întoarce şi tace din gură şi atunci obligaţia mea ca şef al Guvernului este să am grijă ca politicile noastre comune în cele trei ţări în ceea ce priveşte refugiaţii să fie eficiente şi să fie şi cunoscute pe plan european. Repet, solidaritate, dar nu să-şi facă ceilalţi garduri şi toate problemele să rămână în Bulgaria, Serbia şi România. Despre asta discutăm, restul, povestea cu mandatul … aici dacă n-ar fi de râs ar fi de plâns sau invers", a spus Ponta, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a susţinut că nu avea nevoie de mandat din partea şefului statului pentru a se întâlni cu omologii săi.