Evenimentul Zilei > Politica > Vasile Blaga: Salutăm decizia de a discuta joi Codul fiscal
Vasile Blaga:  Salutăm decizia de a discuta joi Codul fiscal

Vasile Blaga: Salutăm decizia de a discuta joi Codul fiscal

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, salută amânarea dezbaterii în Parlament a Codului Fiscal. El susţine că aceste discuţii sunt bine-venit pentru că trebuie "să avem un Cod fiscal care să poată să rămână în vigoare cât mai mult timp".
"Senatul a îndeplinit procedura, a ţinut cont de înţelegerile dintre partide, a respins ordinea de zi, urmând ca săptămâna viitoare să discutăm Codul fiscal. Noi salutăm această decizie şi ea demonstrează cât de corectă a fost propunerea pe care şi eu şi doamna Gorghiu am făcut-o partidelor parlamentare de a avea o discuţie pe şase teme, prima fiind Codul fiscal", a spus Blaga. 
 
Tototdată el a precizat că a văzut "cu satisfacţie decizia de astăzi a domnului Dragnea de a cere celor doi miniştri, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii, să prezinte argumente clare privind sustenabilitatea măririi salariilor în zona bugetară".
 
Co-preşedintele PNL a mai subliniat faptul că noul Codul Fiscal ar trebui să fie în vigoare cel puţin zece ani. 
 
"Salutăm şi această decizie de a discuta joi Codul fiscal, astfel încât să ajungem la o formulă, zic eu dacă se poate, cât mai de apropiată de cea discutată în zona tehnică, săptămâna trecută, astfel încât să avem un Cod fiscal care să poată să rămână în vigoare cât mai mult timp. Noi am spus 10 ani, dar nu suntem siguri, economiile evoluează şi pot apărea şi alte, alte probleme, dar oricum să avem un Cod fiscal agreat de toate părţile politice", a afirmat Blaga.
 
Întrebat dacă acordul încheiat săptămâna trecută pe Codul fiscal poate fi schimbat total joi, Blaga a spus: "Eu cred că nu". 
 
El a spus totodată că a remarcat "diferenţele de abordare (a Codului fiscal – n.r.) ale lui Teodorovici faţă de Ponta". 
 
Despre taxa pe stâlp, Blaga a afirmat că va cere joi "să se aplice din 2017" sau să fie "tratată diferenţiat, în funcţie de cei care o plătesc". Pe de altă parte, el consideră că acciza la alcool trebuie redusă. 
 
"Despre supraacciza pe alcool nu am discutat. Aici trebuie discutat, pentru că evaziunea în zona alcoolului este enormă. Dacă vă uitaţi pe vânzări o să vedeţi că cele mai mari vânzări în România pe zona alcoolului sunt la alcool medicinal. Cât consumăm? Cred că, dimpotrivă, trebuie redusă acciza la alcool", a explicat Blaga.