Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Vasile Blaga pregătește deja terenul pentru preluarea puterii în PNL de către echipa lui Dacian Cioloș!
Vasile Blaga pregătește deja terenul pentru preluarea puterii în PNL de către echipa lui Dacian Cioloș!

Vasile Blaga pregătește deja terenul pentru preluarea puterii în PNL de către echipa lui Dacian Cioloș!

În cîteva comentarii din Evz am arătat, plecînd de la faptele și vorbele lui Dacian Cioloș de după instalare, că așa zisul Guvern de tehnocrați, în realitate un Guvern de peroane care nu depinde de nici un partid în prestația lor la departamentele pe care le conduc, a fost adus la Putere printr-o Operațiune a SRI- SIE nu pentru a impune țării o politică diferită de cea a Guvernului Ponta, ci pentru a pregăti echipa menită a prelua puterea în PNL.

Despre faptele și vorbele de politician (nu rău, încep să-mi dau seama!) ale lui Dacian Cioloș am scris și am zis în mai multe rînduri.

Prin întreaga sa prestație de după instalare, inclusiv prin grija de-a nu-și devoala simpatiile și opțiunile, Dacian Cioloș se pregătește intens pentru postul de președinte al PNL.
E ajutat din răsputeri de toți cei care au pus la cale Operațiunea.
Klaus Iohannis, iată, îl trimite în locul său la Consiliul European.

Sunt singur că Presa celor două Divizii – a SRI și a SIE – se vor întrece pe sine în cîntarea felului strălucit în care Dacian Cioloș a reprezentat România, în evidențierea prestigiului și simpatiei de care se bucură premierul actual, spre deosebire de fostul, în rîndurile liderilor europeni.

Binomul SRI- DNA îi curăță terenul în PNL, luîndu-i rînd pe rînd pe cei care nu pricep că trebuie să se dea deoparte. Dacă se dau deoparte, vor fi lăsați să-și cheltuiască banii în liniște, ca pe niște pensii de lux.

Unul dintre cei care au înțeles asta e Vasile Blaga.
Desigur, Vasile Blaga n-a plecat din fruntea PNL.
Va pleca atunci cînd i se va spune.
Deocamdată, ca și Liviu Dragnea după parvenirea la șefia PSD, Vasile Blaga dă semne clare c-a înțeles piesa pe care trebuie s-o joace.
Și anume de a-i aduce în PNL pe Dacian Cioloș și pe cîțiva dintre membrii Guvernului actual pentru ca aceștia să pună mîna pe putere după ce el și Alina Gorghiu, dar și alți lideri PDL și PNL, se vor retrage de bună voie de la conducere.

Vasile Blaga a început, potrivit Scenariului, să pregătească terenul pentru preluarea PNL de către echipa lui Dacian Cioloș.

Sîmbătă, 5 decembrie 2015, la o conferință de presă ținută la Timișoara, Vasile Blaga a declarat:
„Eu îmi doresc foarte mult ca acest Guvern să performeze, de aceea îl și susținem, mi-aș dori foarte mult ca cei care fac parte din actualul Guvern să se înscrie în PNL, mi-aș dori ca foarte mulți dintre ei să candideze- acesta nu este nici partidul meu, nici al domnului Robu, nici al doamnei Gorghiu.”

Despre liderii comuniști se spunea pe vremuri că, spre deosebire de ceilalți oameni, înțeleg încotro merge Istoria.
Deși lider PNL, Vasile Blaga înțelege încotro merge Istoria!

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: