Editura Evenimentul si Capital

Vanghelie și Geoană fac SCANDAL la Realitatea TV. Avertismentul lui Geoană pentru Ponta: Decontul pentru pierderea alegerilor vine oricum; Vanghelie: Nu ciocnește ouăle de Paști la Guvern

Vanghelie și Geoană
Autor: | | 19 Comentarii | 3429 Vizualizari

După excluderea din PSD, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, fac declarații dure la Realitatea TV. Mircea Geoană a explicat că timp de 6 ore, la Congresul PSD, "n-au făcut decât să pregătească excluderile" a sa și colegilor săi, pe care Ponta le-a obținut "prin șantaj". El l-a avertizat pe premier că decontul pentru pierderea alegerilor nu se va lăsa mult așteptat.

"Campania electorală a fost condusă de Liviu Dragnea. Bogdan Teodoresu, care este recunoscut la noi în campanii electorale şi întotdeauna când le-a condus am pierdut... Domnul Sultănescu şi domnul Sebi Ghiţă... N-am înţeles, i-a dat o funcţie artificială, vicepreşedinte online. Ghiţă a pierdut alegerile peste tot. El dă declaraţii, spune... Nu înţelegeţi că el este împuternicitul sau ataşatul lui Ponta? Fiind împuternicitul lui Ponta, este mai mare ca noi toţi şi el este peste noi toţi, că noaptea sau dimineaţa se întâlneşte cu Ponta şi decid asupra lui X, Y, Z. Şi spune: 'Victore, aici nu-i bine!'", a declarat Marian Vanghelie, în emisiunea "Jocuri de putere".

Întrebat dacă deputatul PSD Sebastian Ghiţă este "un fel de şef" al lui Victor Ponta, Vanghelie a replicat: "Nu ştiu dacă e şef, ca să nu spun, că poate nu e corect, dar cred că sunt legaţi ombilical. Sunt legaţi amândoi unul de altul. De mâini, de picioare, de urechi... Şi această problemă se discută în partid, se discută la grupuri. Crede Ponta că a scăpat de mine sau că şi-a rezolvat problema? Avem în Parlament foarte mulţi lideri şi oameni grei şi tac din gură şi nu le vine să creadă. Dar nu cred că mai funcţionează mult."

”Prima dată s-au discutat aceste doua teme false. S-au discutat patru ore. Nici nu puteam să facem Congresul pe 20 decembrie, pentru că statutul partidului nu ne permitea. Și a două temă, dacă doream să rămânem la guvernare (...) Vă spun, am rămas surprins plăcut, Ion Iliescu a rămas, în continuare, lider și s-a comportat ca un lider și ca un om de partid. Singurul care a încercat să îl oprească pe Victor Ponta, ca pe un copil, Ion Iliescu, a avut grijă de el. Evident că meciul lor e mult mai mare, crezând că dându-i afară pe toți cei care pot să îi contracandideze. Dragnea ne-a povestit că Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de cand a existat PSD. Ne-a spus că americanii sunt de vină și că noi nu putem să câștigăm alegerile. E adevărat că am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu toții că noi suntem la putere și că o să luam tot 70 la sută, cum am luat cu USL (...) Erau momente când nu mai puteam să suport, vedeam ce discutam cu Crin Antonescu și vedeam ce mințea. Nu înțelegeți că omul ăsta minte cum respiră? Îmi pare rău să le dau dreptate, din păcate, pentru stânga, pentru că acest partid care e cel mai mare din România, să aibă acest ghinion cu un om care dimineața spune alta și seara alta”, a zis senatorul.

Pe de altă parte, Vanghelie a criticat faptul că cei mai mulți miniștri propuși, de Victor Ponta, și ajunși să își exercite mandatul, în aparatul guvernamental, sunt "niște copii", cu care "au făcut experiente pe 20 de milioane de oameni".

”Acei miniștri pe care i-a pus? Niște copii. Au făcut experiente pe 20 de milioane de oameni, cu niște copii. Numai ca să nu existe un lider mai mare decat Victor Ponta. Nu suportă să vorbească nimeni, dacă unul e mai prezentabil, dacă unul are puțină voce, daca e pregătit ca Mircea Geoană. Nu suportă. S-a considerat că va ieși președintele României și toată lumea a tăcut. M-am bătut pentru PSD, nu pentru Victor Ponta. Cred că Dumnezeu și-a dat seama cu cine aveam de-a face. Nu contează nimic. Totul se tratează superficial, din păcate pentru această țară și pentru acești români care au dat votul unui partid cu mulți oameni serioși (...) Dar oamenilor din partid le e frică. Unii au probleme penale, altii sunt în tren cu conducătorul, ca să nu il supere... alții au fost puși în funcții peste noapte. Cred că s-au încurcat cu mine. Trebuie să ai grija cu cel care crezi că e complicat, trebuie să îl ții lângă tine. În ultimele zile, nu am mai vorbit cu Ponta, pentru că dânsul știa ce avea de făcut. S-a ținut și de cuvânt, dar foarte puțin (...) Asta e problema lui Victor Ponta. Nu se va maturiza niciodată”, a adăugat primarul sectorului 5.

Avertismentul lui Geoană pentru Ponta

E absurd sau trist sau comic. Eu sunt dat afara din partid cand am pierdut in 2009. Dupa cinci ani de zile, Ponta pierde catastrofal si tot Geoana e dat afara din partid. E Caragiale”, a spus Mircea Goană, în intervenția sa telefonică.

"Am fost ma solidar cu candidatul partitului decât putea să fie oricine altcineva", a mărturisit Geoană care a subliniat că nu va permite ca stânga să nu fie o soluție pentru români.

"Dacă PSD-ul are nevoie de mine, voi fi alături de partid, dar genul acesta de umiliri nu le accept", a subliniat Mircea Geoană, care a atras atenția că o reconciliere cu Victor Ponta nu mai este posibilă.

"Ce a fost astăzi a fost pentru mine inimaginabil. Este o chestiune care nu va dura mult, decontul, în politică și în viață, vine oriunde te-ai afla" , a atras atenția fostul președinte PSD.

"Acești oameni se pregătesc să mănânce pop-corn în lungul drum în afara politicului. Și vă garantez că voi fi în prima linie pentru a pune din nou pe picioare PSD-ul", a adăugat Geoană.

Urmăriți principalele declarații făcute de Vanghelie:

 • Totul a fost un circ. Ei aveau legătură cu Mircea Geoană, să nu mai candideze preşedinte.
 • Nu vor să aibă contracandidaţi, le-a fost teamă.
 • Ponta şi Dragnea se mint unul pe altul.
 • Ponta crede că va scapă de Dragnea pentru că are probleme penale. Dragnea crede că pe Ponta nu îl mai vrea sala.
 • Îmi făceam cruce, cum să mă daţi afară după 20 de ani. Ponta se uită în jos, îi dădea coate lui Dragnea.
 • Patru ore ne-am spus toţi cât de bună e conducerea. Am vorbit pe două teme false.
 • Iliescu a rămas în continuare lider. E singurul care a încercat, cu demnitate, să îl oprească pe Ponta. Îl vor da şi pe domnul Iliescu afară.
 • Dragnea ne-a spus o declaraţie a la Teleorman, că Ponta a fost cel mai bun. Ne-a spus că americanii sunt vinovaţi.
 • Am pierdut jocul cu realitatea lucrurilor. Am crezut că suntem la putere şi luăm 70 la sută că USL.
 • Ponta a dus o bătălie proastă cu Crin Antonescu. Ştiam ce vorbeam cu Antonescu şi vedeam ce mintea Ponta apoi. Omul asta când respiră minte. Îmi pare rău să dau dreptate unor adversari.
 • Am făcut experienţe pe 20 de milioane de oameni cu persoane luate de pe băncile şcolii şi puse miniştri. Numai pentru a nu avea Ponta pe cineva care să devină lider. Nu suportă concurenţă.
 • S-a considerat că Ponta va ajunge preşedintele României. Cred că Dumnezeu şi-a dat seama cu cine are de-a face.
 • Totul se tratează superficial. Multora le este frică. Unii au probleme penale, alţii sunt puşi peste noapte. Alţii se tem de preşedinte.
 • El a pierdut alegerile şi a plecat în Dubai. Să ai buget de făcut, probleme în parlament şi cu primarii şi să pleci în Dubai? Doamne fereşte!
 • Dacă nu era prim-ministru îl bătea Dan Diaconescu la parlamentare de nu se vedea.
 • Aţi văzut cum da mâna cu oamenii? Parcă fuge de ei. E artificial. Fuge de oameni. Nu poate să fie plăcere mai mare decât să faci baie de mulţime şi să te pupi cu oamenii. Nimeni nu a avut curaj să îi spună că nu e copt petru funcţia de preşedinte.
 • Ironia cu Iohannis că s-a făcut micuţ la el în birou, cine putea să creadă că Iohannis care e aşa mare s-a făcut micuţ?
 • Ponta are o problema cu oricine e mai înalt că el sau are voce de lider. I-a fost frică de Iohannis, când trebuia să îl pună vice prim-ministru.
 • Unul că Ponta, care a vrut să monopolizeze toată puterea şi să pună copilaşi pe toate funcţiile, ajungem să nu mai putem să respirăm.
 • Ghiţă a pierdut peste tot alegerile. El e împuternicitul lui Ponta, e mai mare că noi toţi, e peste noi toţi. Seară se întâlneşte cu Ponta, sunt legaţi ombilical. Se discuta în partid această problema.
 • Nu cred că mai funcţionează mult. Fără UDMR, dacă pleacă 30 de parlamentari, Ponta pleacă acasă. Varianta bună.
 • Eu cred că până la Paşte îl da stradă afară. Votul e că o revoluţie.
 • Eu nu sunt Monica Macovei, dar dacă români nu mai vor să aibă parlamentarii imunitate, să o dăm dracului de imunitate. Oricum îi ia DNA pe toţi.
 • Ponta i-a prostit pe toţi. Cred că amnistia e în primul rând pentru Sebi Ghiţă. E într-un proces de 10 ani.
 • Ştiţi cum se discuta la noi, la partid? E o licitaţie cu fonduri europene? Se ocupă Sebi.
 • Victor era prim-ministru, candidatul cu şanse. Cine să îl oprească pe Ghiţă?
 • Ştiţi câţi ziarişti au fost urmăriţi şi împinşi de Ghiţă?
 • Cred că, într-o formă sau altă, urmează sfârşitul. El este un tip talentat şi s-a descurcat în formele lui.
 • Oricine candidează la viitorul congres împotriva lui Ponta, câştigă. Într-un congres adevărat Ponta nu are nicio şansă. Ce face cu partidul şi cu România e bătaie de joc. Niciun preşedinte nu a făcut aşa ceva.
 • Cred că fiecare aşteaptă în PSD că să vadă cine pleacă acasă mai repede. Cât timp va stă Ponta preşedinte PSD, Stânga e moartă în România. Nu are nicio legătură cu femeile de la ţară, cu fabricile, cu realitatea. El s-a născut printr-o susţinere greşită a lui Năstase şi Iliescu.
 • În Bucureşti lucrurile sunt complicate. Am să încerc să fac o convocare a activului de partid din Bucureşti, să le explic ce s-a întâmplat. Îl invit şi pe Ponta. Îl invit şi pe Dragnea.
 • Problema lui Ponta e că nu se maturizează nici la 60 de ani, are o formă de oscilare sau labilitate.
 • Raportarea faţă de Crin Antonescu a fost perversă.
 • Accepți o decizie de la un lider dacă simți că este bun, altfel aștepți să vezi cât dracu mai stă.
 • Peste tot în lumea civilizată sunt de stânga.
 • Profesorii nu cer lucruri mari, cer lucruri normale.
 • Pleacă banii în anumite zone, zup, vine Tel Drum. Noi nu putem
 • De multe ori aveam momente când îi dădeam dreptate lui Traian Băsescu. Eu m-am bătut mult cu Băsescu.
 • Credeau că vor câștiga alegerile cu mesaj negativ.
 • Eu nu cred că ardelenii sunt de dreapta.
 • Aredelenii sunt oameni nomali, noi nu știm cum să îi tratam.
 • Au luat voturi din ozânza lui Ion Iliescu. Că pe Ponta și Dragnea nu îi vota nimeni.
 • Știți de ce a plecat Lucian Isar, s-au dus la negocieri cu OMV și Victor Ponta le făcea cu ochiul. Omul a venit acasă și și-a dat demisia. E comportamentul lui față de colegii lui. Cum să te comporți așa.
 • La fel s-a întâmplat și cu Crin Antonescu. Dedublările pe care le avea acest personaj.
 • Eu nu îmi doresc să fac PSD-ului, eu îmi dorec ca băiatul ăsta, Ponta, și cu Liviu Dragnea să plece acasă.
 • În timpul când pregăteam guvernarea cu PDL-ul, când Mircea Geoană negocia, el s-a dus acasă la Traian Băsescu să se roage să îl pună ministrul justiției. A zis bine Băsescu că este "Miau-miau". Tace, nu spune nimic, apoi ni știi ce dedublări are.
 • A vrut un fel de Traian Băsescu, copie, dar nu i-a ieșit
 • Ca să fac o glumă, nu ciocnește ouăle de Paști. Nu-l prinde Paștele la guvernare
 • Două săptămâni Victor, nu durează mult, și începem să ne comparăm valorile.
 • Cred că a vrut să facă un experiment cu mine,
 • Eu nu mă cert cu nimeni, decât dacă vreau. Am încercat, i=am făcut propuneri. Se uita la mine de parcă eram extraterestru. Și era în avantajul lui, nu al meu, să câștigăm
 • Sebastian Ghiță era pe la toate partidele și stătea pe holuri. Când a venit Victor Ponta a apărut în PSD. Și-a dorit, și-a dorit... Și tot ce și-a dorit, a obținut. Era să îl avem și prim ministru.
 • Eu nu cred că domnul Pleșu este de dreapta. Dar n-au fost lideri autentici. Oamenii aceștia, care sunt intelectuali știu să explice lucrurile mult mai bine decât o face un politician.

Codruta Kovesi, lovitura de GRATIE! Va fi procuror european. Antunul facut de STRAINI. ULTIMA ORA

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI