Vanghelie, întâlnire cu un asistent al lui Obama

Vanghelie, întâlnire cu un asistent al lui Obama

Marian Vanghelie a avut azi la Casa Albă ă întrevedere cu un asistent special al președintelui american Barack Obama.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, care efectuează în aceste zile o vizită în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit, vineri, la Casa Albă, cu asistentul special al preşedintelui american Barack Obama pe probleme de politicile urbane şi metropolitane, Derek R.B. Douglas, potrivit Agerpres. 

Deputatul PSD, Georgian Pop, care face parte din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe Marian Vanghelie în SUA, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că, principalul punct al discuţiei cu Derek R.B. Douglas a fost legat de modul în care Administraţia Centrală din Statele Unite sprijină şi colaborează cu administraţia locală pentru rezolvarea problemelor de interes urban şi metropolitan.

"A fost o experienţă foarte interesată pentru că, spre deosebire de România, unde colaborarea dintre Guvern, adică puterea centrală şi puterea locală se face strict pe culoare politică (...) aici (în cazul Adminsitraţiei Centrale din SUA - n.r.) sunt nişte reguli şi nişte principii foarte clare. (...) Adică, dacă ai nişte reguli şi principii foarte clare, poate funcţiona foarte bine administraţia centrală cu cea locală, fără să fie neapărat nevoie să ai cunoştiinţe şi afliliaţii politice ca să poţi rezolva ceva. Totul ţine de normalitate şi de eficienţă", a spus Georgian Pop. Întrevedere și cu primarul din Washington Deputatul PSD a adăugat că ora exactă a întâlnirii cu asistentul special al preşedintelui american Barack Obama pe probleme de politicile urbane şi metropolitane a fost definitivată în cursul zilei de joi, motiv pentru care întreg programul întâlnirilor de vineri între Marian Vanghelie şi oficialii americani a fost decalat.

Ne puteți urmări și pe Google News

După vizita la Casa Albă, primarul sectorului 5 al Capitalei, s-a întâlnit cu primarul Washingtonului, Vince Gray.

Tot vineri, Marian Vanghelie mai are programate întâlniri cu Sharon Pratt, fost primar al Washington DC, cu David Robertson, director executiv al Consiliului de Guvernare a zonei Metropolitane Washington, cu Art Simonetti, director al Departamentului pentru Relaţii Guvernamentale al companiei Honeywell, dar şi cu Cathy Sander, vicepreşedinte proiecte energetice şi de mediu şi alţi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, prilej cu care i se va prezenta Centrul pentru Soluţii Energetice.