Vanghelie: "La PSD dacă nu eşti bun, te ejaculează" | VIDEO

Vanghelie: "La PSD dacă nu eşti bun, te ejaculează" | VIDEO

Marian Vanghelie a comentat decizia conducerii PSD de a-l îndepărta de la conducerea organizaţiei de Bucureşti. El a a firmat că are încredere în Biroul care va coordona organizaţia şi se va demonstra că "organizaţia de Bucureşti nu te acceptă la conducere dacă eşti pămpălău". "Dacă nu eşti lider, organizaţia te ejaculează", a afirmat Vanghelie, vrând probabil să spună că rejectează, adică te dă afară.

"Organizaţia de Bucureşti nu ai cum să o modifici. Nu merge să fii pămpălău. PSD Bucureşti ori are un lider, ori îl exclude", a afirmat Vanghelie. Afirmaţia a fost făcută aseară la emisiunea "Evenimentul Zilei" de la B1TV, unde Marian Vanghelie a fost prezent. El a declarat că, în cadrul ședinței CexN al PSD, unde a fost luată decizia schimbării sale de la conducerea filialei București, s-a pus problema apropierii sale de PDL. El spune că nu a făcut scandal faţă de decizia lui Victor Ponta pentru a-i demonstra preşedintelui PSD că greşeşte. "Victor o să vadă şi o să recunoască că sunt lider", a spus Vanghelie. "Iliescu şi Băsescu sunt singurii lideri autentici din România” "Sunt ultimul care poate fi acuzat de o prietenie cu Elena Udrea",a declarat Vanghelie. El a povestit că, în timpul sedinței, a avut o discuție privată de 45 de minute cu Victor Ponta, acesta explicându-i că înființarea unui Birou la conducerea PSD București va fi un avantaj în demersul de a câștiga alegerile la București. Primarul sectorului 5 a mai declarat că ştie că a deranjat multă lume, "la fel ca şi Băsescu". El a mai spus că, din punctul lui de vedere, Ion Iliescu şi Traian Băsescu sunt singurii lideri autentici din România. Vanghelie, înlocuit de Ponta la comanda PSD Bucureşti

Primarul sectorului 5 a pierdut conducerea organizaţiei din Capitală, printr-o decizie votată de Comitetul Executiv al PSD, la propunerea preşedintelui partidului Carmen Vintilă

Marian Vanghelie nu mai este şef la PSD Bucureşti. La propunerea liderului PSD, Victor Ponta, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis aseară ca organizaţia PSD din Capitală să fie condusă pe perioada preelectorală de un Birou de Coordonare. Din acesta vor face parte vicepreşedinţii: Rodica Nassar, Ecaterina Andronescu, Corina Creţu şi Marian Vanghelie dar şi preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi preşedintele de onoare, Ion Iliescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu este o decizie împotriva cuiva, este o decizie pentru binele partidului. Pentru perioada electorală PSD Bucureşti va fi condus de un Birou de Coordonare. Eu voi fi preşedintele coordonator ", a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei CexN, precizând că decizia a fost luată cu doar şase abţineri şi niciun vot împotrivă. Cei care s-au abţinut au fost o parte dintre liderii de sectoare dar şi Oana Mizil, preşedintele PSD Călăraşi.

Lovitură pregătită în secret

Decizia a fost luată în ultimul sfert de oră a reuniuni CexN, Marian Vanghelie a părăsit supărat sala de şedinţă, evitând să facă prea multe comentarii. Întrebat de jurnalişti despre această decizie, Vanghelie a spus că el este de acord cu orice personalitate care poate veni cu plus valoare la organizaţia de Bucureşti.

"Eu rămân Marian Vanghelie. Marian Vanghelie este cel mai important", a declarat fostul lider PSD Bucureşti, îndemnându-i pe ziarişti să ceară detalii de la preşedintele partidului.

"Nu intenţionez să rămân preşedinte la PSD Bucureşti, nu este scopul meu politic, scopul meu politiceşte să conduc un ansamblu către victoria în alegeri şi nu voi ezita să iau măsuri de acest gen am mai luat şi la alte organizaţii nu pentru a sancţiona pe cineva, ci pentru a sprijini orice organizaţie care are nevoie. (...) Am luat o decizie strict organizatorică. Organizaţia de Bucureşti, pentru perioada preelectorală, va fi condusă de un Birou de coordonare provizoriu", a spus Ponta.

Întrebat dacă Marian Vanghelie va rămâne preşedinte al PSD Bucureşti, Ponta a răspuns: "Nu". "Biroul de coordonare are un caracter provizoriu pentru pregătirea alegerilor, iar preşedintele acestui birou sunt eu. Pentru noi, alegerile adevărate, alegerile de la primăria Capitalei, Consiliul General şi primăriile de sector sunt obiectivul, Răspund direct din acest moment alături de ceilalţi şase membri ai Biroului de coordonare, de buna funcţionare a organizaţiei de Bucureşti", a conchis Victor Ponta.

Analistul politic, Dan Andronic, a declarat "Evenimentului zilei" că "adevărata miză a schimbării lui Vanghelie este controlul asupra Consiliului General al Municipiului Bucureşti, singurul loc unde sprijinul lui Ponta faţă de Oprescu a rămas doar la nivelul vorbelor goale." <iframe width="560" height="340" src="http://www.youtube.com/embed/UFs1jqjPOKM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta l-a înlocuit pe Marian Vanghelie la comanda PSD București