Vanghelie, ameninţat de patru "sinucigaşi"

Vanghelie, ameninţat de patru "sinucigaşi"

Patru persoane de etnie romă s-au urcat pe copertina Primăriei sectorului 5, în centrul Capitalei, pentru a protesta astfel cu scopul de a obţine locuinţă socială.

Oamenii spun că nu se vor da jos de pe clădire dacă primarul Marian Vanghelie nu le acordă o locuinţă socială. Circa zece susţinători ai celor patru le susţin demersul.

Protestatarii nu au domicilii stabile şi susţin că, de o lună, dorm în faţa Primăriei, într-un loc improvizat. Aceştia spun că cei de la Spaţiul Locativ din Primăria sectorului 5 le refuză zilnic cereri de atribuire a unei locuinţe.

"Aceştia sunt protestatari de meserie, nu avem cum să le dăm case pentru că nu sunt case în sectorul 5", a declarat Bogdan Tamaş, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 5.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta a susţinut că protestatarii ar fi încercat, în urmă cu o lună şi jumătate, să intre forţat într-un imobil revendicat dar vecinii au chemat poliţia.

La această oră, gardienii publici discută cu protestatarii şi le cer să coboare de pe copertina primăriei.

Surse din rândul edililor au declarat că, în urmă cu câteva săptămâni, cei patru romi au ocupat abuziv o locuinţă din sectorul 5, situată pe bulevardul Regina Elisabeta, însă au fost scoşi de acolo de autorităţi, la sesizarea vecinilor.

"Practic, intraseră cu forţa în respectiva locuinţă, deşi nu aveau niciun drept, iar casa era oricum într-un litigiu legat de retrocedarea sa", au spus sursele citate.

Ştire actualizată la ora 19:00