Liderii social-democraţi s-au reunit la sediul central din Kiseleff, în prima şedinţă a Comitetului Executiv după înfrângerea în alegerile prezidenţiale. Excluderea celor care au creat probleme, Mircea Geoană, Dan Șova, Marian Vanghelie și Robert Negoița, şi convocarea unui congres extraordinar sunt pe agenda Comitetului.

Întrebat ce părere are în legătură cu faptul că a fost pus pe o listă de excluderi din partid, Vanghelie a spus că nu are o problemă din acest punct de vedere. "Eu nu cred în aceste liste. Pot fi persoane supărate, dar eu cred că lucrurile trebuie analizate foarte serios. Eu cred că, chiar dacă mie nu îmi place de cineva, nu trebuie să îl exclud. Eu aş vrea să combatem aceste lucruri în Consiliul Naţional, în Congres, şi nu cred că aşa pot fi excluderile", a spus Vanghelie înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a precizat că a fost invitat la şedinţă, chiar dacă invitaţia a venit mai târziu. "Am înţeles că fiind o persoană care nu sunt cunoscută şi numele fiind foarte complicat, Vanghelie, am înţeles că am fost lăsat la urmă, a venit mai târziu invitaţia, n-a fost nicio problemă, am primit şi mesajul şi invitaţia", a spus primarul Sectorului 5.

Vanghelie a mai spus că un congres al PSD ar trebuit făcut în februarie-martie, iar preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea trebuie să-şi facă singur o analiză a activităţii din timpul campaniei electorale.