Vanessa Williams, prima Miss America de culoare

Vanessa Williams, prima Miss America de culoare

Artista americană a rămas o figură distinctivă în istoria concursului Miss America, fiind prima femeie de culoare care a câştigat coroana frumuseţii.

Născută pe 18 martie 1963 în Tarrytown, New York, Vanessa a început să ia parte la diferite concursuri de frumuseţe încă de la 17 ani. La 20 de ani câştiga titlul Miss New York, urmând să fie desemnată apoi cea mai frumoasă femeie din SUA.

Însă câştigarea trofeului nu i-a adus numai satisfacţii. La scurt timp după încoronare au început să curgă telefoanele de ameninţare cu moartea şi mesajele rasiste trimise prin poştă, prin care grupările extremiste încercau s-o intimideze pe regina frumuseţii.

După 10 luni de la primirea titlului, Vanessa a primit un apel telefonic anonim prin care era anunţată că o serie de fotografii nud, realizate de aceasta înainte de concurs, au fost făcute publice. Titlul Miss America i-a fost retras, însă a putut să-şi păstreze bunurile materiale primite ca premiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1988 se lansează în muzică şi scoate albumul intitulat „The Right Stuff“, care se bucură de succes şi care îi aduce trei nominalizări la Premiile Grammy. Al doilea album semnat Vanessa Williams - „The Comfort Zone“ - devine cel mai mare succes din cariera ei muzicală, clasându-se pe primele poziţii în topurile muzicale din întreaga lume. ACTORIE Vedeta unui serial de succes > Vanessa are o carieră solidă şi ca actriţă, fiind distribuită în filme precum „Soul Food“, „Eraser“, sau „Dance With Me“. > În prezent, actriţa joacă în serialul „Betty cea urâtă din New York“, în rolul maleficei Wilhelmina Slater.