Li se spune „Miresele opiumului” sau „Virginele drogurilor”. Jurnalistul ţi regizorul afgan Najibullah Quraishi este cel care a realizat nu demult un documentar (premiat, de altfel) intitulat chiar aşa: „Opium Brides” („Miresele Opiumului”). Quiraishi povestea că a întâlnit peste 100 de familii în Afganistan, care şi-au vândut fiicele pentru a-şi achita datoriile pe care le aveau la traficanţii de droguri.
Problemă îngrijorătoare

„La vârsta la care alţii încă se bucură de perioada copilăriei, Darya, o fetiţă din Afganistan, a fost vândută, fără a avea nici un cuvânt de spus, de propriul tată unui contrabandist, pentru ca acesta să îşi poată achita datoriile faţă de alţi traficanţi de droguri din ţară”, preciza şi The Atlantic, punctând drama pe care o trăiesc aceste fetiţe.
Analiştii comentează că vânzarea copiilor în schimbul substanţelor halucinogene a devenit o problemă îngrijorătoare, rata de dependenţă de opium în Afganistan fiind de un milion de dependenţi la o populație estimată la 30 de milioane de locuitori. „Iniţiativa guvernului de a eradica problema dependenţei de opium prin distrugerea plantațiilor acestora de mac nu a făcut altceva decât să înrăutăţească situaţia. Familiile rămase astfel fără plantaţii au început să îşi vândă fiicele şi uneori chiar şi fiii”, notează presa internaţională.
Care adaugă că vânzarea tinerelor pentru achitarea datoriilor este o practică veche de secole, care s-a accentuat pe fondul sărăciei provocate de cei 30 de ani de război.
CITIŢI ŞI:

  • Șeful statului a participat la botezul fetiței lui Eugen Tomac. Elena Băsescu: "Mă bucur că Sofia are de acum o nouă prietenă"
  • Băsescu vrea tandem cu Iohannis. MIZA: integrarea în Schengen
  • DIVERSIUNE DEJUCATĂ. Băsescu nu s-a întâlnit cu Antonescu la Bruxelles
  • Ziarul lui Robert Negoiţă a primit răspunsul de la CNSAS. Traian Băsescu, al patrulea verdict de necolaborare cu Securitatea

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • SECRETUL TRUPEI ABBA. Dezvăluirea a fost făcută după 40 de ani de la înfiinţarea formaţiei | GALERIE FOTO
  • ULTIMELE POZE ale unor persoane celebre. Cum arătau Steve Jobs sau Lenin înainte să moară| GALERIE FOTO
  • SITUAȚIE JENANTĂ pentru Andreea Marin. ZÂNA a renunţat la emisiunea de la TVR

<iframe src="//www.youtube.com/embed/KhqWlzCXOm0" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>

Te-ar putea interesa și: