Vânătorii de mondenităţi se uită în grădina vecinului

Vânătorii de mondenităţi se uită în grădina vecinului

"Drept la ţintă", "Cancan TV" şi "Happy Hour" au fost lideri de audienţă. Dan Capatos, cu al său "Un show păcătos", ce va debuta luni, spune că "echipele câştigătoare nu se schimbă".

Ultima săptămână a adus la televizor, aproape în fiecare zi, câte un nou sezon de emisiune. Printre primele aruncate în luptă, s-au numărat "Drept la ţintă" şi , "Cancan TV", de la Kanal D şi "Happy Hour", de la Pro TV. Abia întorşi din vacanţă, Mădălin Ionescu, Adrian Artene şi Cătălin Măruţă, prezentatorii emisiunilor au reuşit, din prima, să fie lideri de audienţă.

Aceste cifre pot fi însă considerate un fel de antrenament pentru adevăratul război ce se va declanşa luni, 5 septembrie. Nu trebuie uitat că, "Acces direct" şi "Un show păcătos" vor reveni în grilă abia luni, iar "Drept la ţintă" şi "Happy Hour" s-au suprapus începând cu 1 septembrie.

Kanal D a fost primul post ce a aruncat pe piaţă grila de toamnă. După revenirea lui Mădălin Ionescu cu sezonul 2 din "Drept la ţintă", din 22 august, un show ce s-a bucurat de un rating confortabil, 2,7%, şi o uşoară schimbare de look, "subiecte cu tentă socială sau care conţin datele unor anchete autentice", a explicat moderatorul, nou achiziţionatul "Cancan TV" a debutat din 31 august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artenie nu e ipocrit

Lansarea emisiunii moderate de Adrian Artene s-a făcut cu dreptul, iar "Cancanul" a fost şi lider. Show-ul monden, ce se difuzează între 22.30 şi 0.30, a făcut în prima seară un rating de 2,6%. "Să fiu ipocrit? N-am cum!", a recunoscut Artene când a fost întrebat dacă se aştepta să fie atât de urmărit. "Îţi mărturisesc doar că aveam aşteptări mari la debutul "Cancan TV" pe Kanal D. Întreaga echipă a muncit enorm, iar audienţele sunt singurele care îţi pot confirma valoarea lucrului făcut. În primul rând, am «ţintit» să avem o emisie atractivă, dinamică, fără greşeală. Apoi, a apărut şi această recunoaştere care ne arată că suntem pe un drum bun. De acum însă trebuie să ne depăşim de la o zi la alta. Să nu uit: le mulţumesc tuturor celor care ne-au urmărit!", a mai spus prezentatorul.

Oana Zăvoranu vinde

În avantajul lui a venit şi ratingul celei de-a doua ediţii, 2,7%, iar bârfele ce o au în centru pe Oana Zăvoranu se dovedesc încă o dată pe gustul telespectatorilor. "E o confirmare a faptului că pe piaţă nu au loc doar formatele superficiale cu invitaţi facili, vulgari. O emisiune mondenă, dar de calitate poate deţine supremaţia pe respectivul segment orar. E evident că nu se vând numai lucrurile ieftine şi că atunci când propui un format curat găseşti şi răspunsul pe care-l doreşti din partea publicului. Acesta este doar începutul, vom continua să ne dezicem de scandalurile promiscue şi să dezvăluim fără maliţiozitate totul, dar absolut tot despre vedete. Aceste cifre arată că publicul ne respectă munca şi ne obligă să-l respectam în egală măsură", a promis Adrian Artene.

Poziţionarea show-ului pe tronsonul orar 22.30 - 0.30, aduce Cancan TV întro luptă directă cu veteranul "Un show păcătos", prezentat de Dan Capatos, secondat de Mircea Stoian şi mult mediatizatele, Daniela Crudu şi Bianca Drăguşanu.

"Mă distrează încercările disperate ale Kanal D de a prinde din urmă Antena 1. Nu este prima dată când contraprogramează o emisie în intervalul «Unui show păcătos». Nu am niciun fel de spaimă, mai ales ca au mai anunţat, cu surle şi trâmbiţe, «Lazarus Show» şi a durat mai puţin de un sezon să îl scot din grilă. Mergem înainte, pentru că echipele câştigătoare nu se schimbă şi vom încerca să ne adaptăm păcatele la 2011", aruncă mănuşa Dan Capatos, moderatorul emisiunii.

Şi Adrian Artene recunoaşte în "Show-ul păcatos" un contracandidat direct. "Cu «Acces direct» şi «Happy Hour» este, mai degrabă, o dispută de la distanţă, nefiind pe acelaşi tronson orar cu noi. Doar «Un Show păcătos» ne este contracandidat direct. Personal, consider că sunt trei producţii vii, puternice, iar cifrele pe care le-au avut în sezoanele trecute întăresc ceea ce susţin. Pentru «Cancan TV» provocarea este însă cu atât mai mare, cu cât emisiunile, să le numesc concurente, au o cotă mare de piaţă", spune Adrian Artene.

La intrarea în cel de-al cincilea an de existenţă şi într-un decor schimbat, pe 1 septembrie, la Pro Tv, "Happy Hour" a fost şi el lider de audienţă. Emisiunea a debutat cu un personaj de Cartea Recordurilor, cea mai flexibilă femeie din lume, Zlata. Prima invitată a sezonului a făcut ca emisiunea lui Măruţă să nu aibă rival pe intervalul orar 17.45-18.58, cu un rating de 4,5 puncte. <iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/9hv4v1G5ots" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"O vorba spune: e bine să ai rivali, asta înseamnă că ai luptat pentru ceva în viaţă. Cineva la fel de deştept spunea că cel mai mare rival al tău esti tu însuţi. Eu şi echipa mea nu ne uităm peste gard în grădini vecine, noi ne respectăm colegii din celelate televiziuni, în schimb concurăm cu noi înşine în fiecare zi. Nu subestimăm niciodată concurenţa, dar adevărata luptă se dă cu propria noastră performanţă profesională", a spus, diplomat, Cătălin Măruţă pentru EVZ. SUBIECT. Zlata, cea mai flexibilă femeie din lume, la taifas pe happylica "O vorbă spune: e bine să ai rivali, asta înseamnă că ai luptat pentru ceva în viaţă. Cineva la fel de deştept spunea că cel mai mare rival al tău eşti tu însuţi. Eu şi echipa mea nu ne uităm peste gard, în schimb concurăm cu noi înşine în fiecare zi". CĂTĂLIN MĂRUŢĂ prezentator "Happy Hour"

SEZON NOU

Simona Gherghe, singura femeie la cârma unui emisiuni tabloid, spune că a învăţat să vorbească şi cu "domnişoarele cu genţi"

De luni, 5 septembrie, cinci zile pe săptămână, de la ora 17.00, Simona Gherghe spune "Acces direct" subiectelor mondene. Aflată deja la cel de-al treilea sezon la cârma emisiuni, despre Simona nu se ştie, de exemplu, că este pasionată de "Anatomia lui Grey", pe care o vede întotdeauna la televizor. Printre altele, ea susţine că este întotdeauna sinceră.

Într-un interviu pentru EVZ, Simona a dezvăluit cum e să fii faţă-n faţă cu întrebările incomode.

Luni va debuta emisiunea, eşti pregătită? Se schimbă ceva? Abia aştept această bătălie. N-am mai avut o vacanţă de o lună, din liceu. M-am gândit la subiecte, la mine. Ne aşteaptă un sezon greu, care sunt convinsă că va fi foarte reuşit. Se schimbă decorul, în rest echipa s-a îmbunătăţit, avem forţe proaspete, dar formatul rămâne acelaşi pentru că s-a dovedit de succes şi nu avem de ce să schimbăm ceva care merge.

"Happy Hour", "Cancan TV", "Drept la ţintă" - de cine te temi? Cancan nu mai e pe tronsonul meu orar. Eu nu mă tem de nimeni pentru că ştiu că suntem o echipă puternică, avem o emisiune bună şi avem oameni care ne preferă, care au încredere în mine. Poate pentru că sunt femeie. Este altceva când vorbeşti cu o femeie, nu face glume mitocăneşti, are fler, intuiţie. E altceva. Cred că de aceea m-au ales pe mine într-o luptă numai cu bărbaţi.

Întrebările incomode, puse cu diplomaţie

Este greu să pui întrebări incomode? Nu imposibil. La început şi eu am gândit aşa. Veneam de la ştiri, iar acolo, deşi pui întrebări, nu intri în viaţa intimă a oamenilor. De când sunt la această emisiune eu am învăţat un lucru nu există întrebare stupidă, doar răspunsuri stupide. Eu pot să pun orice întrebare care mă ajută să mă lămuresc. Dacă eu cred că trebuie să pun întrebarea, chiar dacă e incomodă, pot să fac în aşa fel încât să o digere mai uşor.

Ai aşteptări de la vedetele autohtone?E greu să generalizăm şi să spunem că vedetele autohtone sunt într-un fel. Sunt vedete cărora le place să apară la tv, le place să vorbească despre viaţa lor, care abia aşteaptă să prindă o cameră să se dezlănţuie şi vedete care vorbesc mai greu. Nu pot să fac o regulă despre vedetele din România. Eu mă aştept ca vedetele noastre să fie sincere. Pentru că sunt convinsă că aceasta este cartea care prinde la public. Sinceritatea se vede, chiar dacă unii cread că show-ul nostru se adresează unei mase care n-are în cap decât cancanuri. Din multele vedete care se perindă, ei ştiu care care merită să primească atenţia lor.

Cu ce faci audienţă? Scandalurile vând întodeauna şi poveştile. Dacă omului îi spui o poveste el te va asculta. Eu nu cred într-o vedetă care doar prin apariţia la televizor face audienţă. O vedetă face rating atunci când spune ceva.

Cum apar poveştile? Ţine şi de talentul moderatorului de a scoate o ştire din fiecare subiect care se află. Poate-l prinzi pe omul acela într-o zi în care are chef să vorbească, poate îţi spune mai mult decât te-ai aştepta. Mi s-a întâmplat să am în faţă un om care are chef de poveşti şi să fiu uimită de lucrurile pe care le aflu de el. Nu pot să fac o generalizare. Nu vorbim acum despre fătucile care se plimbă dintr-un loc în altul. Ele fac parte din ingredientele emisiunii, sunt necesare dar nu sunt indispensabile şi nici nu faci emisiunea doar cu ele.

Ce faci dacă n-ai subiecte? Suntem o echipă numeroasă, şapte reporteri, documentarist, redactori, nu se poate să nu avem subiecte. Nu mi s-a întâmplat niciodată. Avem subiecte de rezervă în cel mai rău caz. Se mai întâmplă întârzieri. Am vorbit odată singură vreo 12 minute pentru că trebuia să facem un live şi omul n-ajunsese la cameră. Principalul defect al vedetelor de la noi? Oamenii mint. Vin şi inventează poveşti şi ştii cum e minciuna are picioare scurte. Mi s-a întâmplat să vină şi să-mi spună ceva, ceea ce eu ştiam că nu este adevărat. Eu sunt justiţiară şi mă enervez şi încerc să demonstrez că nu e aşa. Atunci când mă enervez reacţionez, chiar dacă regret după aceea. Am pretenţia că am fost foarte cinstită cu telespectatorii mei şi, dacă am avut ceva de spus, le-am spus.

Ti-ai fi dorit să realizezi "Acces Direct" la Hollywood? Ar fi fost interesant dar să ştii că şi acolo sunt o mulţime de piţipoance. De la Paris Hilton până la.... să nu credeţi că piţipoancele sunt produs autohton că nu e adevărat. Şi ei au vedete cu autoritate dar şi domnişoare cu genţi pe braţ. Dacă aş fi fost acolo i-aş fi invitat pe Adrien Brody, Celine Dion, Jack Nicholson, Robert de Niro, cred că pe toţi. Sigur pe Oprah.

Trei scandaluri penibile

Te interesează "domnişoarele cu genţi"? Înainte să lucrez la această astfel de emisiune aveam aroganţa să spun că eu n-aş putea să mă uit la astfel de fete. Acum am înţeles că trebuie să vorbesc cu oricine. Eu sunt acolo angajată ca să scot un subiect de la oricine s-ar afla în faţa mea. De ce nu, să le facem vedete.

Trei scandaluri penibile... Nu le spun penibile. Le spun doar scandaluri ce poate ne-au făcut să zâmbim. Nu sunt eu în măsură să definesc penibilul. Poate pentru cei de acasă au fost interesante şi au stârnit controverse. Toate scandalurile cu Mariana Moculescu, scandalul meu cu Simona Senzual, de ce nu şi macho man Liviu Vârciu şi ale sale femei.

Ce subiect n-ai reuşit să faci în sezonul trecut şi vei încerca să-l faci acum? Mi-ar placea să-i iau interviu lui Cioacă şi poate s-o găsim pe Elodia, de ce nu! Poate fi o lovitură de presă. "Eu sunt justiţiară şi mă enervez şi încerc să demonstrez că nu e aşa. Atunci când mă enervez reacţionez, chiar dacă regret după aceea. Am pretenţia că am fost cinstită cu telespectatorii mei şi, da că am avut ceva de spus, am spus". SIMONA GHERGHE prezentator "Acces direct"

  • Posturile TV se bat pe secretele vedetelor
  • Cătălin Măruţă: "Nu sunt urmaşul mamei Omida"