Van Basten, impins la Barcelona

Van Basten, impins la Barcelona

Nationala de fotbal a Romaniei se lupta la baioneta cu Olanda si Bulgaria pentru cele doua locuri care asigura prezenta la Euro 2008.

In timp ce in lotul antrenat de Victor Piturca exista o nesperata liniste, adversarii au probleme. Cotidianul catalan „Mundo Deportivo” a anuntat ieri ca selectionerul olandez Marco van Basten poate antrena, din vara, celebra echipa FC Barcelona.

„Johan Cruyff i l-a recomandat presedintelui Joan Laporta pe Van Basten, pentru a-l inlocui pe Frank Rijkaard pe banca echipei”, a notat ziarul din Barcelona.

Cruyff, cel mai mare jucator si antrenor din istoria gruparii catalane, l-a ajutat pe Laporta sa ajunga presedintele clubului. De asemenea, Cruyff a avut un cuvant greu in aducerea lui Rijkaard la FC Barcelona si a lui Van Basten la nationala batava.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plecarea lui Van Basten de la carma „Portocalei mecanice” ar putea avea consecinte nefaste pentru tricolori. Actualul selectioner olandez, recunoscut pentru intransigenta sa, s-a lepadat de jucatori de calibru, precum Van Nistelrooy, Makaay si Van Bommel.

Cele trei vedete n-au jucat nici in meciul Olanda - Romania, scor 0-0, disputat pe 24 martie, la Rotterdam. Bulgarii au insa probleme si mai mari. Dupa demisia lui Hristo Stoicikov, interimatul este asigurat de Stanimir Stoilov. Acesta ar putea fi insa schimbat peste doua luni de Krasimir Balakov.