Valul de FRIG face noi victime în Europa. Peste 220 de morți doar în ultima săptămână| VIDEO

Valul de FRIG face noi victime în Europa. Peste 220 de morți doar în ultima săptămână| VIDEO

Valul de frig care s-a abătut în această săptămână asupra Europei, în special în estul continentului, a ucis peste 200 de oameni. Polonia și Ucraina sunt țările cu cele mai multe victime și unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi.

UPDATE. Circa o treime din zborurile prevăzute pentru mâine pe aeroportul Heathrow au fost anulate din cauza ninsorilor anunţate cu începere din această seară, potrivit unui comunicat al aeroportului londonez. Meteorologii au emis o alertă în majoritatea teritoriului britanic. A început să ningă pe la începutul după-amiezii la  Manchester, în nordul Angliei. Stratul de zăpadă va atinge în centrul şi estul Angliei o grosime de până la 15 cm. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Kiev a anunțat azi că cel puţin 122 de oameni au murit în Ucraina din cauza frigului, începând cu 27 ianuarie. Alte peste 2.036 de persoane au cerut ajutor medical pentru hipotermie şi degerături, iar 1.591 dintre ele au fost spitalizate.

Temperaturile, care în ultimele zile au oscilat între -16 şi -21 de grade ziua, coborând până la -30 de grade noaptea, ar urma să mai urce în cursul zilei de azi. Și în Polonia grerul a răpus 45 de oameni în utimele zile.Doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat alte opt decese. Cele mai scăzute temperaturi, de până la -27 de grade, s-au înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă în nord-estul ţării.

În estul Serbiei, unde autoritățile au decretat cod roșu de viscol, peste 11.000 de oameni erau încă izolați din cauza nămeților care depășesc și patru metri. Serviciul de alertă european a menținut codul roșu pentru această țară, transmite Euronews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici Euroopa occidentală nu a fost cruțată de frig. În Franța este soare, însă temperaturile au coborât sub zero grade iar vântul bate cu putere, ca și în Germania. Meteorologii avertizează că vremea geroasă se va extinde şi în Spania şi Marea Britanie în următoarele zile.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/kP8y__jhJj8" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>