Evenimentul Zilei > Politica > Scandalul „VALIZA” continuă. Se cere DEMISIA întregii conduceri a INSTITUȚIEI. Dragnea spune că nu este IMPLICAT
Scandalul „VALIZA” continuă. Se cere DEMISIA întregii conduceri a INSTITUȚIEI. Dragnea spune că nu este IMPLICAT

Scandalul „VALIZA” continuă. Se cere DEMISIA întregii conduceri a INSTITUȚIEI. Dragnea spune că nu este IMPLICAT

Liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut demisia conducerii Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în urma informației privind cererea acestora ca Rise Project să divulge sursele în cazul valizei cu documentele Tel Drum.

„Este un caz similar cum a fost decizia ASF de a-i retrage licenţa profesională acelei angajate care a semnalat intenţia Guvernului de naţionalizare a pilonului II de pensii şi care, din fericire, a reuşit să câştige în instanţă şi să anuleze această decizie ticăloasă. De la începutul guvernării, unul dintre principalele obiective pe care le-a urmărit coaliţia Dragnea – Tăriceanu a fost acela de a pune în fruntea instituţiilor publice slugi politice care să transforme instituţiile publice într-un instrument de reprimare a Opoziţiei din societate. Nu numai că cerem demisia conducerii acestei autorităţi, dar vom şi iniţia procedura de revocare. Chiar dacă ea nu are foarte mari şanse, noi o vom iniţia, pentru că este inadmisibil, este un atac împotriva libertăţii de exprimare, este un atac împotriva libertăţii mass-media ca o autoritate a statului să-şi permită să solicite unei instituţii media să-şi divulge sursele de informaţii şi, mai ales, prin acest demers să transmită de fapt un mesaj de intimidare către toţi jurnaliştii independenţi, către toţi jurnaliştii care exprimă opinii critice faţă de actuala Putere”, a declarat Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi că "îi place" pe cei care lucrează la Rise Project "chiar şi atunci când sunt penibili".

"Eu le-am spus celor de la Rise Project, nu cred că sunt aici, m-au întrebat când îmi place de ei şi când îmi convine, şi când nu-mi convine. Mie îmi place de ei chiar şi atunci când sunt penibili. Deci, nu lucrez la Autoritatea asta de Protecţie a Datelor Personale, habar n-am de demersurile pe care le-a făcut această instituţie, în aceste condiţii nu am ce să comentez", a afirmat Dragnea.

El a făcut această precizare întrebat fiind dacă este implicat în presiuni exercitate asupra celor de la Rise Project, în contextul în care aceştia au primit o notificare de la respectiva instituţie, în care li se cere să ofere informaţii despre toate datele pe care le deţin, conform Agerpres.