Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD l-a exclus pe Valeriu Zgonea, cu unanimitate de voturi. În urma acestei decizii, urma ca PSD să îi retragă formal şi sprijinul politic pentru funcţia de al treilea om în stat, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În replică, Zgonea a spus că decizia PSD i-a amintit de inchiziţie şi că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că nu i-a luat şi "inima de social-democrat". Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat înainte de această ședință că nu mai poate face echipă cu preşedintele executiv Valeriu Zgonea.

Ulterior, Valeriu Zgonea a invocat o chichiță din regulament. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a denunţat încălcarea Regulamentului parlamentar în ceea ce priveşte intenţia PSD de a-l schimba din funcţie.

"Ma voi opune, pana la capat, acestui jihad anti-justitie. Acum suntem in faza a doua – dorinta unora de a pune mana pe a treia functie in stat, prin tertipuri ilegale, incalcand regulamentul. Motivul l-ati aflat in sedinta celebrului grup parlamentar de ieri. Astazi au incercat sa-si nege propria decizie. (…) Scopul – acelasi: sa modifice pe repede inainte legile anti-justitie. (…) Pana cand destinul va hotari, ma voi bate cu cei care, formati in grupuri de interese, vor dori sa modifice legile penale in interesul lor. Comitetul liderilor a fost convocat ad-hoc", s-a victimizat Valeriu Zgonea.

Bomba a venit astăzi, când președintele Curții Constituționale a dat peste cap tot raționamentul lui Valeriu Zgonea:

"Nimic nu-i poate împiedica pe social-democraţi să-l înlăture pe Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, dacă asta doresc".

Clarificarea vine de la preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean pentru Digi 24.

„Da. Dacă regulamentul spune că grupul care l-a propus, putea un grup să propună un preşedinte care nu e din grupul lor. Nu e interdicţie. Or să spună că m-am antepronunţat. Sper să ajungă când eu nu voi mai fi acolo”, a spus Augustin Zegrean la Digi24.

Te-ar putea interesa și: