Demisie la Cotroceni. A plecat Valeriu Turcan. Cine este noul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu

Demisie la Cotroceni. A plecat Valeriu Turcan. Cine este noul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu

Consilierul prezidențial Valeriu Turcan a demisionat azi din funcția ocupată la Palatul Cotroceni. Turcan a renunțat la funcție pentru a activa în sectorul privat.

UPDATE 18.33 . "Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia domnului Valeriu Turcan, consilier prezidenţial, purtător de cuvânt al Preşedintelui României.

Începând cu data de 17 februarie a.c., preşedintele României a desemnat-o pe doamna Claudia-Elena Ionaş să coordoneze activitatea Departamentului de Comunicare Publică şi să îndeplinească atribuţiile de purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale", se arată într-un comunicat al președinției.  Claudia Ionaș ocupă, din ianuarie 2008,  funcția de consilier și ofițer de presă în cadrul Departamentului de Comunicare al Administrației Prezidențiale

Valeriu Turcan a precizat că nu a plecat din cauza vreunui conflict cu Traian Băsescu. "Mulţumesc preşedintelui Traian Băsescu pentru oportunitatea de a fi lucrat cu domnia sa. După şansa de a lucra ani de zile în serviciul public, am decis că este vremea unei schimbări în carieră", a afirmat Valeriu Turcan. "Decizia îi aparține soțului meu și îi sunt alături în totalitate", a declarat, la rândul său, pentru evz.ro, deputatul Raluca Turcan. "Soţul meu a căpătat o experiență la cel mai înalt nivel în calitate de consilier prezidențial, iar această experiență, împreună cu calitățile lui profesionale, îl vor ajuta să dezvolte  şi proiecte în sectorul privat", a mai spus Raluca Turcan, care va fi sprijinită în campania din acest an și de soțul său.  Valeriu Turcan ocupa de peste 5 ani poziția de purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu. Din aprilie 2007,  i-a succedat în funcția de purtător de cuvânt Adrianei Săftoiu. Pe 22 decembrie 2010, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Valeriu Turcan a fost numit consilier prezidenţial (cu rang de ministru), începând din 1 ianuarie 2011.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valeriu Turcan a studiat jurnalismul la Universitatea Bucureşti (1994 - 1998) şi a făcut studii la Londra (mai întâi la BBC World Service şi apoi la Leeds, unde şi-a luat masteratul în comunicare internaţională), dar şi în SUA