"Eu, din calitatea mea de comentator politic, pentru că nu mai sunt jucător politic, pot să spun foarte clar: dacă PNL nu va avea în această vară un congres care să aleagă o conducere legitimată prin alegeri și dacă nu va reuși să scoată în față oameni credibili, nu cred că va fi în măsură să federeze tot electoratul de dreapta pentru alegerile parlamentare. Asta înseamnă că va da o mare șansă PDS-ului să câștige alegerile parlamentare. Nici PSD nu e un partid reformat, numai că PSD beneficiază de un electorat captiv.(…) Nu este exclus ca să mai reflecteze și să ajungă la această soluție. Dacă refuză ideea congresului și dacă refuză ideea de a schimba imaginea pe care o are acum, riscul este să se divizeze în continuare electoratul de dreapta și să piardă alegerile parlamentare", a spus Valeriu Stoica.

De asemenea, fostul preşedinte al PNL  a spus că vina pentru eşecul de la Bucureşti nu îi aparţine lui Cătălin Predoiu, ci aparţine leadershipului partidului.

"Cătălin Predoiu a fost o victimă. El n-a fost niciun moment gândit ca să fie primarul Bucureștiului, el a fost tot timpul gândit ca să fie prim-ministru. El însuși s-a construit pe sine în această idee. S-a trezit cu o lună înainte de alegeri că este pus în această situație. Nu el e de vină că PNL a pierdut atât de dramatic la București. A deconta la Cătălin Predoiu erorile făcute de PNL mi se pare o altă mare eroare.(…)Toate acele bâlbâieli care s-au făcut cu numirea candidaților nu sunt imputabile lui Predoiu, ci în primul rând leadershipului partidului", a spus Stoica.

Valeriu Stoica a adus în discuţie şi presupusul blat PNL-PSD de la alegerile locale: "PNL are o mare problemă. Și-a îndepărtat o parte din electoratul de dreapta, pentru că au fost reprezentanți ai partidului în parlament care au avut derapaje populiste de natură să îndepărteze mai ales electoratul antreprenorial. S-a creat și această imagine de noncombat între anumite zone ale PNL și anumite zone din PSD. (….)Eu nu știu cât de reale sunt aceste presupuse înțelegeri pe sub masă între PSD și PNL, poate că nu sunt reale, dar imaginea aceasta se creează și suspiciunile că a existat o colaborare între PSD și PNL persistă. În situația în care există această memorie apăsătoare, PNL trebuia să fie extrem de combativ și trebuie să fie în continuare extrem de combativ cu PSD, dacă vrea să înlăture această umbră", a mai spus el.

Te-ar putea interesa și: