Valeriu Gheorghiță a lămurit cazul de la Dorohoi. Cum a fost păcălit sistemul de vaccinare

Sursa foto: EVZ

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a reacționat în urma evenimentului de la Dorohoi, unde un cetățean s-a imunizat cu a treia două de vaccin Pfizer.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a reacționat, astăzi, după ce un bărbat din județul Botoșani s-a imunizat împotriva coronavirusului cu o a treia doză de vaccin Pfizer.

Potrivit declarațiilor oferite de către medicul militar Valeriu Gheorghiță, bărbatul nu a dorit să declare că nu s-a vaccinat deja împotriva coronavirusului. Mai mult decât atât, el a vrut să primească și a patra doză de vaccin.

„Pur și simplu, acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinată cu cele două doze de Pfizer în mod intenționat, așa cum reiese din acel raport. A vrut să primească și cea de-a treia doză. Mai mult, ar fi vrut să primească și cea de-a patra doză, nu doar trei doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Context

Un bărbat din Dorohoi, județul Botoșani, în vârstă de 49 de ani, s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin Pfizer, susținând că vaccinul îl ajută să se simtă tot mai bine. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru fals în declarații.

La maratonul de vaccinare din municipiul Dorohoi, bărbatul s-a prezentat susținând că dorește să fie imunizat cu prima doză de vaccin, deși era în cunoștință de faptul că imunizarea cu două doze de vaccin era suficientă. El dorea vaccinat din nou, cu ambele doze.

La emiterea adeverinţei de vaccinare, sistemul a emis un cod de eroare, apărând un mesaj conform căruia persoana era deja imunizată. Cadrele medicale au crezut, inițial, că este o greșeală.

Gheorghiță susține că situația putea fi evitată, dacă se verifica buletinul

Valeriu Gheorghiță a menționat, astăzi, ca urmare a acestui eveniment, că medicul coordonatorul al centrului de vaccinare din Dorohoi a întocmit un raport în acest sens.

„Nu s-a scanat cartea de identitate anterior vaccinării”, a declarat Gheorghiță. Conform medicului militar, dacă se scana cartea de identitate, pacientul putea fi depistat ca fiind deja vaccinat împotriva coronavirusului.

„Fiind vaccinare la un centru drive-thru și fiind o solicitare foarte mare, de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor când și semnează acest lucru. De aceea nu s-a scanat cartea de identitate anterior vaccinării”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit monitorulbt.ro.