Evenimentul Zilei > Social > „Val în timp” o expoziție curajoasă
„Val în timp” o expoziție curajoasă

„Val în timp” o expoziție curajoasă

Lucrările de grafică și pictură pot fi admirate în Sala Foaier a Cercului Militar Național din București

Arcade și clădiri din orașe vechi, medievale, marea în diferite ipostaze, calmă, adormită, legănând uşor bărcile care se odihnesc, peisaje greceşti presărate cu flori cuminţi, picături de altă culoare în imensul de albastru, așa poți descrie lucrările Claudiei Popescu. Un val al mării „fuge”, vrea să scape, parcă, din tabloul în care a fost închis de artist. Apoi, un tablou cu o femeie frumoasă, cu păr roşcat, o floare pe imensul albastru (autoportret). Pictură în ulei şi grafică, două abordări ale lumii, una, mai hotărâtă, mai apăsată şi, cealaltă, suavă.


Lucrările din expoziție sunt realizate pe o perioadă de 12-13 ani. Multe sunt în colecții personale


Artistul Claudia Popescu este un creator de frumos, pe mai multe planuri: scenografie, pictură, modă, grafică, ambientare scenografică.

Cu „Val în timp” ajunge la a 21-a expoziție personală (pictură – grafică – ambientare scenografică), desfășurate la Bucureşti, Viena, Bolsena, Anticoli Corrado- Italia, la care se adaugă numeroase participări la expoziții internaționale.Scriitorul Florin Toma a vorbit despre expoziție ca despre o invitație de a trăi momentul, de a te bucura de frumusețea clipei surprinse de artist și de a căuta alte înțelesuri în spatele fiecărei lucrări.

Claudia Popescu face parte dintre acei artişti care nu vorbesc prea mult despre ceea ce au realizat.

Te invită doar, zâmbind, să „călătoreşti” în lumea sa. Recunoaşte, însă, că „am avut nevoie de mare curaj ca să realizez această expoziție, pe vremurile acestea. Sunt lucrări dintr-o perioadă mai largă, de 12-13 ani”.

„Val în timp” poate fi vizitată până la 30 august.