Val de accidente în țară. Carmabol cu 7 vehicule pe A1 București-Pitești

Val de accidente în țară. Carmabol cu 7 vehicule pe A1 București-Pitești Sursa foto: Arhiva EvZ

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române avertizează șoferii care se deplasează pe Autostrada A1 București- Pitești să circule cu prudență. Mai ales la kilometrul 17+500 de metri unde s-a produs un accindent rutier cu șapte autoturisme.

Infotrafic, avertisment pentru șoferi

În urma evenimentului, o persoană a fost transportată de urgență la spital. De asemenea, centrul Infotrafic a informat că se circulă în condiții de ploaie pe mai multe șoseșe din țară.

Traficul rutier a fost restricționat pe primele două benzi ale autostrăzii, pe sensul de mers spre Capitală. Ofițerii de la Brigada Rutieră dirijiează traficul pe banda de urgență. Din cauza condițiilor meteo traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din țară.

Infotrafic: Avertisment pentru șoferii care circulă pe A1

Sursa foto: Arhiva EvZ

Trafic în condiții de iarnă în mai multe județe din țară

Centrul Infotrafic a anunțat că se circulă în condiții de ploaie pe drumurile din județele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vizibilitatea pe drumurile din vestul țării, în special în județul Timis, a scăzut sub 200 de metri. De asemenea, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Dâmbovița și Harghita, unde precipitațiile cad sub formă de ninsoare.

Infotrafic mai avertizează că pe drumurile de mare viteză, pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și pe DN 1 Ploiești Brașov, circulația rutieră este îngreunată din cauza ploii, pe alocuri torențială. Totodată, pe A2 există riscul de acvaplanare.

Lanț de accidente pe drumurile României. Infotrafic, recomandări pentru participanții la trafic

Sursa foto: Arhiva EvZ

Infotrafic, avertisment pentru toți șoferii din țară

Un accident rutier cu 4 mașini implicate a avut loc, luni dimineață, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Traficul rutier fiind blocat pe relația Centru-cartierul Zorilor. Din primele informații ale ISU Cluj, nicio persoană nu a rămas încarcerată. „Evitați zona Piața Cipariu – Calea Turzii -Zorilor”, au atras atenția șoferii aflați în trafic.

Printre cele mai afectate zone este și județul Brașov, unde drumarii au ieșit cu peste 50 de autospeciale, în special pe drumul Râșnov-Brașov. Copacii s-au prăbușit sub greutatea zăpezii. Autoritățile estimează că până diseară, 20 de județe vor intra sub Cod galben.

În aceste condiții, centrul Infotrafic avertizează șoferii să adapteze viteza la condițiile de drum și să aibă mașinile echipate corespunzător, recomandă Politia Română.