Corneliu Vadim Tudor a fost invitat în studioul TVR 1 pentru a susţine candidata partidului PRM la Primăria Capitalei, Verginia Vedinaş, şi pentru a pune întrebări adversarilor politici, potrivit formatului. În loc să se rezume la comentarii pertinente, vicepreşedintele Senatului a sărit calul în două intervenţii, jignindu-i pe moderatorii emisiunii. Liviu Mihaiu l-a dat afară, în cele din urmă, pe tribun.

Vadim: „Hai sictir de vagabond!“

Senatorul PRM şi-a îndreptat primul atac injurios la adresa lui Dragoş Bucurenci, deranjat că a fost întrerupt din discursul care îi viza pe Vasile Blaga şi Cristian Diaconescu. Bucurenci tocmai îi reamintea senatorului PRM că trebuie să respecte timpul de răspuns al candidaţilor. Vadim a izbucnit isteric şi nu a cedat nici la atenţionările lui Liviu Mihaiu de a-i opri microfonul: „Cine eşti dumneata, du-te, domne, că arăţi ca o maimuţă, nu îţi e ruşine să îmi vorbeşti mie aşa?“.

A doua intervenţie a vicepreşedintelui Senatului l-a vizat pe Liviu Mihaiu. Vadim a obiectat zgomotos când acesta l-a întrerupt pe senatorul PC Marius Marinescu: „Cu ce drept îi bagi dumneata pumnul în gură?“.

Liviu Mihaiu i-a dat replica: „Dumneata reprezinţi paradigma slugilor Securităţii. Sunteţi cântăreţul dictatorului. Nu încercaţi să faceţi judecăţi morale aici, în studio.“ Vadim a început să urle scos din minţi: „Îţi dau două palme! Ai luat bani negri şi de la Dinu Patriciu, şi de la Sorin Ovidiu Vîntu. (…) Hai sictir de vagabond! Eşti reprezentantul unor golani care terorizează România“.

Tribunul, surescitat şi ieri

Dragoş Bucurenci a declarat că, dacă ar fi ştiut că Vadim va fi invitat în emisiune, nu ar fi participat. „Mi-a părut rău pentru Liviu, care a trebuit să stea până la final într-o instituţie în care regia de emisie nu închide microfonul în astfel de situaţii“.

Liviu Mihaiu a declarat pentru Realitatea TV că senatorul PRM face acelaşi lucru pe care l-a făcut în Parlamentul României: „Strigăte, urlete, nu a respectat niciun fel de regulă enunţată la începutul emisiunii“. „A ieşit ceea ce ştiţi şi voi că acest individ face, de 18 ani, pe unde apucă“, a adăugat Mihaiu.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, şi-a exprimat părerea personală în legătură cu acest subiect, întrucât nu a fost depusă încă nicio reclamaţie la sediul forului. „Moderatorul are dreptul să închidă microfonul invitatului care foloseşte un limbaj injurios. Poată să întrerupă şi emisiunea, dacă situaţia o cere“.

Senatorul PRM nu s-a limitat la circul făcut în emisiune, ci a continuat să-i înjure pe moderatori şi în conferinţa de ieri: „L-am făcut pe Bucurenciu să plece din emisiune, iar pe năpârstocul cu sârme-n nas l-am călcat în picioare. Haimanaua de la «Caţavencu» poate să zică bogdaproste că nu i-am tras şi două palme în direct“.

Citiţi şi:
HERA: Există cineva în stare să-l evacueze pe Vadim