Evenimentul Zilei > International > Vaccin pentru virusul din China. Când va fi disponibil pe piața farmaceutică? Deja sunt 17 morți
Vaccin pentru virusul din China. Când va fi disponibil pe piața farmaceutică? Deja sunt 17 morți

Vaccin pentru virusul din China. Când va fi disponibil pe piața farmaceutică? Deja sunt 17 morți

Coronavirusul care deja face ravagii în China este la „doar un pas” de a fi eradicat. Cercetătorii au anunțat că până în luna iunie este posibil să existe un vaccin.

Trei echipe de cercetători au început deja să lucreze la un vaccin ce ar putea să neutralizeze virusul din China, scrie Reuters.

CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), care cofinanțează și proiectele de urgență, a declarat că planul este să aibă cel puțin un vaccine în teste clinice până în luna iunie.

Cercetările vor fi conduse de „dezvoltatorul” vaccinului, Moderna, în colaborare cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase al SUA, cu firma americată Inovio Pharma, dar și cu o echipă de la Universitatea din Queensland, Australia.

Un nou virus care a apărut pentru prima data în orașul chinezesc Wuhan a omorât deja 17 persoane, în timp ce alte 600 sunt infectate. Majoritatea cazurilor sunt în China, dar există însemnări conform cărora virusul ar fi ajuns chiar și în SUA.

Fiecare echipă dintre cele trei care lucrează la un vaccin va aborda o altă metodă științifică pentru a dezvolta leacul împotriva virusului cunoscut sub denumirea de nCoV-2019.

„Dorința noastră este să dezvoltăm un nou patogen dintr-o genă a acestui virus, pe care să începem testele în cel mult 16 săptămâni”, a declarat Richard Hatchett, președintele Coaliției.

„Nu putem garanta succesul acestui plan, dar sperăm că vom putea face măcar un pas important în dezvoltarea acestui vaccin”, a mai spus acesta.