Văcăroiu, şef la Curtea de Conturi

Văcăroiu, şef la Curtea de Conturi

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, ar putea prelua funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, însă o decizie finală va fi luată după promulgarea legii, au declarat surse parlamentare citate de Mediafax.

Numirea în această funcţie este făcută de parlament în baza negocierilor dintre partide.

În acest moment Nicolae Văcăroiu este în expectativă, el aşteptând să vadă dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga actuala variantă a Legii Curţii de Conturi, pe care social-democratul o consideră "convenabilă".

Pentru a prelua mandatul de preşedinte al Curţii de Conturi, Văcăroiu va trebui să demisioneze însă din funcţia de preşedinte al Senatului, dar demisia sa ar putea veni spre sfârşitul lunii octombrie, aproape de încheierea de drept a mandatului său senatorial, au mai arătat sursele menţionate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Varianta preluării de către Văcăroiu a preşedinţiei Curţii de Conturi a fost discutată deja de PSD cu PNL, care a acceptat-o, în urma unei negocieri în care numele lui Văcăroiu a fost impus de către social-democraţi, în detrimentul numelui avansat de liberali, au mai arătat sursele citate.

Acest fapt a dus deja la discuţii în cadrul PSD, privind succesorul la şefia Senatului.

Până în acest moment, potrivit surselor citate, au fost discutate la nivelul PSD două variante: prima se referă la Mircea Geoană, variantă neagreată şi de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu; a doua se referă la senatorul Şerban Nicolae.

Citiţi şi: Membrii Curţii de Conturi rămân fără imunitate