Saptamanalul satiric "Le Canard Enchaine" scrie, in ultimul numar, un articol preluat de toata presa franceza, conform caruia Poncelet, presedintele Senatului francez, ar fi primit un comision substantial ca sa intervina pe langa omologul sau roman, Nicolae Vacaroiu, pentru facilitarea construirii unui hipermarket la Iasi, anunta Realitatea TV.

Conform saptamanalului "Le Canard Enchaine", presedintele Senatului francez a intervenit de mai multe ori pentru ca firma la care lucra prietenul sau, Jean-Claude Bertoldi, sa obtina contracte in Franta si in strainatate. In schimbul serviciilor sale, Poncelet ar fi primit comisioane substantiale de la Bertoldi, care lucra pentru o firma de constructii din grupul Vinci.

Saptamanalul de satira politica a publicat transcrierea unei audieri a lui Bertoldi in care acesta afirma ca i-a oferit lui Poncelet, in repetate randuri, comisioane ca sa obtina contracte pentru firma sa. Jurnalistii francezi scriu ca Poncelet i-ar fi cerut omologului sau roman, Nicolae Vacaroiu, in cadrul unei intalniri pe care au avut-o pe 15 februarie, la Paris, ca proiectul de constructie al unui complex comercial de la Iasi sa fie acordat societatii lui Bertoldi.

Tot pe 15 februarie, la Iasi, firma careia ii apartine complexul comercial a anuntat ca acesta va fi construit de o firma a holdingului Vinci. Investitia se ridica la 40 de milioane de euro.

Bertoldi este cercetat in stare de arest pentru escrocherie si fals in acte private. In legatura cu acelasi dosar, procurorii francezi l-au citat, marti, in calitate de martor pe Christian Poncelet. Acesta a dezmintit toate acuzatiile care i se aduc si a anuntat ca va depune plangere in justitie pentru calomnie. (Sursa: Realitatea TV)

Norica tine cu romanul

Senatorul PNL Norica Nicolai a afirmat in aceasta dimineata ca nu stie sa fi avut loc discutii, in cadrul intalnirilor din Franta, care sa fi vizat promovarea sau sustinerea unei firme franceze in Romania. Nicolai a facut parte din delegatia care l-a insotit pe Nicolae Vacaroiu in Franta.

"Nu cunosc despre astfel de discutii care sa fi vizat promovarea sau sustinerea unei firme franceze pe teritoriul Romaniei. Categoric, la toate discutiile care s-au purtat, atat cele oficiale cat si cele cu ocazia unei mese care a fost organizata de presedintele Senatului francez, discutiile nu au vizat firme romanesti sau straine”, a afirmat Nicolai.

Aceasta a mai precizat ca pe tot parcursul intalnirii Nicolae Vacaroiu a discutat cu omologul sau francez prin intermediul interpretului.

"In plus, nu cunosc ca, in programul acelei delegatii, sa fi fost vreo intalnire privata. Domnul Vacaroiu a fost insotit tot timpul de cei doi senatori, Aristide Roibu si de mine”, a subliniat Norica Nicolai.


 

 

ACTUALIZATA 12:40

Vacaroiu neaga

Seful Senatului a raspuns astazi acuzatiilor care i se aduc, catalogand informatiile drept "de neconceput".

"Este o fabulatie, nu am discutat asa ceva. Nu exista nicio implicare si nicio interventie la mine", a subliniat Vacaroiu.

"Este un concern atat de mare, incat peste tot in lume sa deschid supermagazine. Nu cred ca ar avea nevoie Careffour de pile", a comentat Nicloae Vacaroiu, adaugand ca "toate orasele din Romania se bat sa aduca mari centre comerciale".