Vacanță pe litoralul românesc. Unde sunt cele mai bune locuri de campat

Vacanța la cort poate oferi experiențe de neuitat. Iar uneori multe din facilitățile oferite de cazarea la hotel pot fi regăsite și în multe locuri de campat mai sofisticate. România nu duce lipsă de astfel de locuri. Ofertele sunt pe gusturile tuturor atât la munte, cât și la mare.

Vacanțe de neuitat, la mare, cu cortul

În general, preţul pentru o zi de camping cu cortul este format din taxa pentru cort, taxa pentru mașină și taxa pentru fiecare persoană în parte. În alte locații nu se percepe taxă pe cort sau persoană, dar se plătesc serviciile: acces la dușuri, toaletă etc.

Pentru cei interesați să experimenteze vacanțe la mare, cu cortul vom prezenta câteva locuri demne de a fi vizitate.

Pe Litoral, locurile de campare le vom parcurge de la sud la nord.

Locuri de campat în Vama Veche

În Vama Veche există mai multe opțiuni pentru campare: direct pe plajă; cu acces la electrcitate, apă curentă, duș și toalete; pe terenurile sătenilor care pun la dispoziție facilități precum dușuri, toalete etc.

Campingul Marina Park este la 400 de metri de plajă şi dispune de 150 de spaţii de cazare cu cortul sau rulota. Turiștii au acces la toalete, duşuri cu apă caldă, rețea WiFi şi parcare gratuite. Preţurile afişate sunt de 45 de lei/zi locul de cort și 55 de lei/zi locul de rulotă. Marina Park are pentru doritori şi camere în pensiune şi bungalow-uri, de două şi patru persoane.

Vama Veche. Sursă Dreamstime

Camping în 2 Mai

Zonele de camping din 2 Mai sunt situate în două grădini cu mulți pomi, care oferă umbră pe timpul zilei, dar și într-un alt loc, direct pe malul mării. Există pe lângă zona de căsuțe, o zonă de camping pentru corturi, rulote și autorulote.

Printre facilitățile oferite găsim curent electric, dușuri, frigider, bucătărie comună (cu loc de luat masa și de preparat hrana), mașină de spălat rufe, rețea Wi-Fi. În localitatea 2 Mai există și opțiuni de cazare și pe terenurile localnicilor special amenajate.

Locuri de campat în Costinești

Costineștiul are printre cele mai multe zone de camping de pe malul mării. Prețurile sunt pentru orice buzunar, iar facilitățile sunt aceleași ca și în alte localități de pe Litoral: apă curentă, toalete, dușuri, electriciate.

Casa Edenia&Camping (cu preţuri începând de la 30 de lei de persoană), TIS Camping, Camping Don Quijote şi Camping Cosmos sunt doar câteva dintre alegerile de cazare cu cortul pe care le puteți face la Costineşti.

Locuri de campat în Mamaia

Cunoscută în special pentru cluburile și hotelurile sale de lux, stațiunea Mamaia dispune și de zone de camping cu cortul sau pentru campare cu rulote și autorulote. Acestea sunt situate în nordul stațiunii, înspre Năvodari.

Unele dintre campingurile din Mamaia Nord au plajă privată, restaurant, terenuri de sport, magazin alimentar și pun la dispoziția turiștilor facilități precum: toalete, dușuri cu apă caldă non stop, electricitate.

Camping S din Mamaia Nord dispune de zone de campare pentru corturi, unde există acces la toalete şi duşuri și unde se oferă și posibilitatea ca rulotele să fie fi cuplate la apă curentă şi rețea electrică. Turiştii se pot bucura de plaja proprie a complexului, amenajată, cu sezlonguri şi umbrele.

Un alt camping din Mamaia, Holiday GPM are o zonă verde de 5 ha, cu ieşire la plajă. Spaţiul de campare poate găzdui până la 270 de corturi şi 30 de rulote.

Doritorii pot opta și pentru cazarea în una dintre 37 de căsuţe şi 14 vile dotate cu aer conditionat, frigider şi televiziune prin cablu. În perioada cea mai aglomerată a sezonului, tariful pe zi pentru un cort este de 40 de lei, pentru o persoană 50 de lei, iar parcarea pentru autoturisme, 25 de lei. Preţurile pot fi consultate pe site-ul campingului.

Camping în Năvodari

Mergând și mai mult înspre nord, din Mamaia, ajungem în Năvodari care este una dintre stațiunile cu opțiuni de camping numeroase. Aici, este însă mai bine să rezervați loc, deoarece, în sezon locurile de campare din Năvodari sunt foarte căutate.

Campingul Lebăda, unul dintre cele mai cunoscute din Năvodari, este situat departe de agitația orașului, cu acces direct la plajă și face parte din complexul Tabăra de Copii Năvodari, destinat turiștilor care vor sa petreacă o vacanță liniștită.

Campingul BYA este situat în zona de Sud a Digului, la 150 de metri de plajă şi pune la dispoziţia turiştilor dușuri cu apă caldă non-stop, toalete, loc pentru grătar, loc de joacă pentru copii, Wi-Fi gratuit pe toată suprafața campingului, supraveghere video.

În plin sezon, preţurile sunt următoarele: 35 de lei pe zi/persoană (18 lei pentru copii între 5 şi 10 ani), 15 lei pe zi cortul de două persoane, 25 de lei pe zi cortul de patru sezoane, 15 lei pe zi autoturismul.

Camping la Corbu și Vadu

Zona de camping din Corbu-Vadu, dar și cele care urmează sunt potrivite pentru cei care își doresc să fei mai aproape de natură. Și aici însă turiștii pot dispune de facilitați precum: apă, curent electric, toalete. Zona este cu multă liniște și un peisaj de vis. Campingul este supravegheat video, iar în zonă există magazine.

Plaja Vadu, aflată nu departe de cea de la Corbu este, de asemenea căutată de turiștii care doresc o vacanță liniștită la mare. Această plajă face însă parte din Rezervație naturală Delta Dunării, iar din acest motiv accesul cu mașina, precum și campingul sunt interzise.

Camping la Gura Portiței

Gura Portiței este o destinație de vacanță devenită tot mai populară în ultimii ani.

Cei care iubesc liniștea și peisajele care nu au prea suferit intervenția omului găsesc la Gura Portiței ceea ce își doresc.

Zona de corturi este una improvizată. Ea este situată în apropierea complexului turistic Gura Portiței, ale căror duşuri şi toalete de pe plajă se pot folosi, contra cost. Accesul nu este posibil cu mașina.

Sursa: info-delta.ro.

Cei care vin aici trebuie să ajungă în Jurilovca, de unde iau o barcă; aceasta îi duce la Gura Portiței, după un drum pe apă de circa 20-30 de minute (cu tot cu bagaje).

Campingul de aici este situat chiar pe plajă, așa că răsăritul îl puteți admira chiar din buza (ca să nu spunem ușa) cortului. Se poate lua masa la restaurantul complexului turistic sau se poate vorbi cu barcagii care fac drumuri zilnice cu turiștii să vă aducă lista e produse de care aveți nevoie. Pentru a vizita zonele din apropierea Gurii Portiței aveți nevoie de aprobare, pentru că locurile sunt incluse în Rezervația naturală Delta Dunării.

Locuri de campat în Delta Dunării

Delta Dunării este un loc ce nu mai are nevoie de vreo prezentare. Fiind o rezervație naturală, camparea cu cortul este permisă doar în anumite zone. Campo Euro Club se află pe Braţul Sulina, în comuna Partizani din județul Tulcea și, pe lângă faptul că sunt facilități pentru camping cu cortul, oferă cazare în casuțe proprii acoperite cu stuf. Locul este foarte aproape de plajă, unde, de obicei, există și cinema în aer liber. Se oferă internet, acces la dușuri și toaletă, frigider la comun, acces la piscină. Tarifele pentru sezonul 2024 nu depăşesc 35 de lei/zi persoană, 20 de lei de cort/zi şi 25 lei de autoturism/pe zi.

Green Dolphin Camping se află în Comuna Sfântu Gheorghe, aproape de plaja Sfântu Gheorghe şi dispune de 55 de căsuţe, cu peste 500 de locuri amenjate pentru corturi, băi și dușuri outdoor și indoor. Locul de campare de 1-3 persoane costă, cel mai mult, 70 de lei pe zi, iar locul de campare de 4-6 persoane, 110 de lei. Există și pachete de mai multe nopți (5, 10 şi 14 nopţi), cu preţuri ce pornesc de la 235 de lei.