Vacanța în Bulgaria. Prețurile au crescut față de anul trecut. Cât costă un sejur de șapte zile

Atenționare pentru cetățenii români care pleacă în vacanță în Bulgaria.Sursa: Arhiva EVZ

Bulgaria devine o destinație scumpă deoarece prețurile au crescut mult faţă de anul trecut. De exemplu, o vacanță de şapte zile all inclusive pentru două persoane pe litoralul bulgăresc costă între 1.500 și 2.500 de leva în plin sezon estival.

Față de anul trecut, unitățile de cazare mai ieftine, cele de 2 și 3 stele, care oferă doar un loc de cazare, fără mese și servicii suplimentare, au crescut cel mai puțin prețul. Prețul pentru o astfel de ofertă poate fi între 45-80 de leva (o leva costă 2,5 lei) pe noapte pentru doi adulţi sau între 300 de leva în extrasezon şi 600 de leva pe săptămână în sezonul de vârf, dar mesele nu sunt incluse.

În medie, doi adulți vor plăti pentru o cameră în hoteluri de 4 stele în lunile iulie și august, în jur de 200-250 de leva pe noapte, respectiv 100-125 de euro.

O noapte într-un hotel de 5 stele ajunge va costa aproximativ 350 de leva pe noapte.

O vacanță de 7 zile în Bulgaria all inclusive pentru două persoane pe litoralul bulgăresc costă între 1.500 și 2.500 de leva în plin sezon estival. Copiii cu vârsta de până la 6 ani sunt cazați gratuit, iar în unele locuri regula se aplică și copiilor care au sub 12 ani. Pentru copiii mai mari se plătește 50 la sută din prețul de adult sau prețul integral, în unele cazuri.

„Totul s-a scumpit – mâncare, electricitate, apă, servicii, și în același timp piața nu ne permite să creștem pachetele conform inflației reale, pentru că vom deveni neatractivi pe piaţă”, a explicat pentru Trud News un hotelier, adăugând că zvonurile despre o creștere uriașă și un sezon de succes nu corespund realității.

„Rezervările sunt în prezent bune, dar merg lent. Chiar dacă este o creștere a numărului de turiști față de vara trecută, aceasta va fi minimă și nu putem vorbi despre atingerea nivelurilor de dinainte de criză din 2019, la care visează toată lumea din industrie”, a declarat unul dintre marii operatori de turism.

Nu există pericol de poluare a Mării Negre

Nu există pericol de poluare a Mării Negre ca urmare a deversărilor de la barajul Nova Kahovka din Ucraina, potrivit unei simulări de prognoză pe 10 zile realizată de experți ai Școlii Navale Superioare.

Rezervările timpurii pentru sezonul estival au fost încurajatoare, dar a existat o întârziere a rezervărilor în lunile mai și iunie, în principal din cauza vremii nefavorabile. Unii dintre turişti au fost inițial îngrijorați de posibilele consecințe privind apa mării din cauza tragediei de la Nova Kahovka, dar după ce au trecut două săptămâni și s-a dovedit că probele de apă prelevate în urma inspecțiilor de mediu au fost bune, tensiunea a dispărut şi rezervările au continuat, a explicat pentru Trud News, unul dintre marii operatori de turism care întâmpină turiștii pe coasta bulgară a Mării Negre.

Înscrierile sunt în prezent bune, dar merg lent. Chiar dacă este o creștere a numărului de turiști față de vara trecută, aceasta va fi minimă și nu putem vorbi despre atingerea nivelurilor de dinainte de criză din 2019, la care visează toată lumea din industrie, a adăugat el, potrivit trud.bg.