Dacă pentru restul vacanţelor rezervările se fac din timp, pentru 1 Mai, românii preferă să se decidă pe ultima sută de metri.
Chiar dacă anul acesta 1 mai cade într-o zi de marţi, cererea pentru pachete turistice a fost cu 5% până la 25% mai mare. Vedeta acestei minivacanţe va fi riviera Mării Negre. La cinci stele, oferta pe litoralul românesc ajunge şi la 1.200 de lei pentru două nopţi de cazare pentru două persoane, cu pensiune completă.
Acelaşi pachet la un hotel de două stele costă 260 de lei, doar cu mic dejun. Chilipirurile se găsesc în staţiunile Vama Veche, 2 Mai şi Costineşti, unde puteţi sta şi cu 100 de lei pe noapte.
Pensiunile de pe Valea Prahovei s-au pregătit, de asemenea, cu oferte tentante. Tarifele la pensiuni pornesc de la 60 de lei pe noapte cu mic dejun inclus, iar la hoteluri, de la 120 de lei.
În topul preferinţelor conaţionalilor se numără staţiunile de la Marea Neagră, Băile Felix, respectiv staţiunile balneare din Ungaria. Pentru cei care preferă SPA-urile, oferta ungurilor este de luat în calcul: tariful pentru două nopţi cu demipensiune, la patru stele, porneşte de la 104 euro.
În topul vacanţelor de 1 mai au fost şi anul acesta charterele către Antalya, datorită tarifului, condiţiilor climatice şi ofertei hotelurilor în regim all inclusive. "Oferta noastră specială porneşte de la 399 de euro, la care se adaugă 95 de euro taxe de aeroport pentru un sejur all inclusive la hotelul Aqua Plaza, clasificat la patru stele", spune Remus Vişan, deputy manager Paravion Tour.
CITIȚI ȘI:

  • 1 Mai în natură. Cele mai bune oferte