Evenimentul Zilei > Social > Vacanţa dă undă verde traficului din Capitală
Vacanţa dă undă verde traficului din Capitală

Vacanţa dă undă verde traficului din Capitală

Sfârşitul anului şcolar şi demararea concediilor au adus mai multă linişte pe străzile Bucureştiului. Şoferii care tranzitează oraşul de la un capăt la celălalt, în aceste zile, petrec în trafic cu aproximativ 30 de minute mai puţin decât în mod obişnuit.

Sfârşitul anului şcolar şi demararea concediilor au dat deja undă verde traficului rutier pe străzile Capitalei. „Marile artere s-au mai descongestionat chiar şi în cursul săptămânii. Şoferii claxonează şi înjură mai puţin şi, foarte important, odată cu eliberarea străzilor scade şi numărul accidentelor rutiere grave. (…) Dacă într-o zi obişnuită, un şofer poate ajunge din Rahova până în Pipera în aproximativ 60-75 de minute, în această perioadă, timpul petrecut în trafic s-a scurtat la maximum 30 de minute. Şi asta pentru că valorile de trafic au scăzut deja cu aproximativ 15%“, susţin poliţiştii de la Brigada Rutieră.

Potrivit acestora, deşi aglomeraţia de pe străzi este deja vizibilă, în perioada 15 iulie-15 august, va fi o adevărată plăcere să faci o plimbare cu maşina prin Bucureşti, când valorile de trafic se vor diminua cu aproximativ 20 de procente.

Traficul intens se mută pe Autostrada Soarelui şi pe DN 1

Mai există însă zone ale oraşului în care şoferii nu se pot bucura de traficul lejer din cauza lucrărilor de reabilitare. Astfel, aglomeraţia se menţine, în special în zilele de vineri şi duminică, în nordul şi estul Capitalei, la ieşirile către Autostrada Soarelui şi DN 1 – unde se circulă doar pe două benzi din cauza „şantierului“ de pe carosabil.

„Problemele se vor menţine pe A 2 şi DN 1, care devin, în această perioadă, unele dintre cele mai aglomerate drumuri din ţară. Deja, în weekend, numărul vehiculelor care tranzitează DN 1 s-a dublat faţă de o zi obişnuită. Spre exemplu, vineri, Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti a înregistrat, pe ambele sensuri ale şoselei, peste 42.700 de autovehicule, în condiţiile în care media zilnică nu depăşeşte cu mult 20.000“, au precizat poliţiştii. Potrivit acestora, alte câteva zeci de mii de autovehicule au tranzitat, la sfârşitul săptămânii trecute, Autostrada Soarelui către litoral.

42.736 de autovehicule au tranzitat, vineri, tronsonul Bucureşti – Sinaia al DN 1

Două accidente grave, în două ore

Aglomeraţia, graba de a ajunge în vacanţă şi chiar lipsa de experienţă a unor şoferi stau însă la baza unor accidente rutiere grave. Doar ieri-dimineaţă, două persoane au murit, iar alte două s-au ales cu răni grave, în două accidente rutiere înregistrate pe DN 1, la interval de aproximativ două ore. Şi pe A 2, a fost necesară, aseară, intervenţia unui elicopter SMURD, iar traficul a fost întrerupt timp de 15 minute, pe sensul Bucureşti- Constanţa, pentru ca victima unui accident să poată fi transportată la spital.

„Cel mai grav accident a fost cel de la Azuga. Practic, şoferul unui autocar plin cu turişti, care mergea spre Suedia, a ucis două femei şi a distrus mai multe maşini, după ce a adormit la volan. Una dintre victime, o turistă din Israel care se oprise la o tarabă să cumpere suveniruri, a fost spulberată de autocar. Vânzătoarea de la taraba respectivă a murit şi ea în ambulanţă, în drum spre elicopterul SMURD, care o aştepta la Sinaia. Circulaţia pe acest tronson al DN 1 a fost oprită aproape două ore, timp în care coloanele de maşini se întindeau pe câţiva kilometri, pe ambele sensuri“, au mai precizat oamenii legii.