Vacanța 2024. Cinci locuri din România pe care trebuie să le vezi

Sursa foto: Dreamstime.com

România este o țară frumoasă, care oferă toate formele de relief. Te poți bucura de mare, munte, câmpii și dealuri, multe dintre ele oferind experiențe unice. Fiecare loc este însoțit de legende care mai de care mai interesante, dar te vei bucura și de preparate culinare diversificate. Sunt multe locuri pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Vacanța 2024 se apropie cu pași repezi și mulți au început să își facă deja planurile. Poți alege să petreci câteva zile de vis în România, țara noastră având multe destinații impresionante, cu povești interesante țesute în jurul lor. Sunt multe obiective turistice extrem de populare, însă sunt și destinații despre care poate nu ai auzit nimic.

Vacanța 2024 petrecută în natură

Începe anul 2024 cu o vacanță la schi. Sursa foto: 28997479 © Floydsphoto | Dreamstime.com

O variantă pentru care poți opta încă din primele zile ale noului an este Stațiunea Păltiniș din Brașov. Situată la o altitudine de 1.442 de metri, această stațiune poate fi o alegere perfectă pentru vacanța 2024. În sezonul rece, aici se adună mii de turiști pentru a schia. Locația este perfectă și pe timp de vară, când te poți bucura de răcoare, de trasee turistice și de peisajele verzi.

Stațiunea Păltiniș oferă o priveliște de neuitat indiferent de sezon. În stațiune se află și Schitul Păltiniș, o biserică de lemn construită în secolul XX. Pentru cei care vor să petreacă mai multe zile, pot descoperi multe frumuseți vizitând și Brașovul, unde se află celebra Biserică Neagră sau Strada Sforii.

Vacanța 2024 poate fi petrecută și la Cazanele Dunării. Ele se află în Parcul Natural Porțile de Fier și sunt împărțite în două sectoare: Cazanele Mici și Cazanele Mari. Au o lungime de aproximativ 9 kilometri și o adâncime de aproximativ 120 de metri. Este o locație în care te poți bucura de o plimba cu barca și de peisaje inedite. Pe parcursul călătoriei pe apă, vei descoperi mai multe obiective turistice. Printre acestea se află și Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa.

Cazanele Dunării, un loc impresionant, plin de istorie. Sursa foto: 93372134 © Porojnicu | Dreamstime.com

Vacanța de vară în România

Țara noastră nu îți oferă doar posibilitatea unei plimbări cu barca. Cei care iubesc muntele pot alege Mocănița de pe Valea Vaserului. Aceasta este singura locomotivă cu abur din Europa care încă este folosită pentru a transporta lemne. Călătoria durează câteva ore, timp suficient pentru a admira frumusețile naturii.

Plimbarea din vacanța 2024 cu mocănița te duce în Maramureș, o regiune unde poți petrece câteva zile înconjurat de tradiție și multe legende. Poți trece pe lista cu locuri de vizitat și Cimitirul Vesel de la Săpânța, Memorialul Durerii din Sighetul Marmației sau Cascada Cailor. Toate au în jurul lor povești impresionante.

Mocănița de pe Valea Vaserului oferă o experiență unică. Sursa foto: 76823967 © Andreass96 | Dreamstime.com

Un alt loc unde te poți bucura de natură este Pădurea Hoia-Baciu din Cluj. Ea se întinde pe aproximativ 300 de hectare și este adesea vizitată chiar și pe timp de noapte. Formele neobișnuite ale copacilor și multele povești paranormale au transformat acest loc în unul dintre cele mai înfricoșătoare din întreaga lume. Se spune că numele acesteia provine de la un cioban care a dispărut cu cele 200 de oi ale sale și nu a mai fost văzut vreodată.

Pădurea Hoia-Baciu, locul perfect pentru cei pasionați de paranormal. Sursa foto: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4536213413115805&set=gm.1194684110904525

Vacanța 2024 petrecută în Munții Bucegi

România are multe de oferit în ceea ce privește natura. În vacanța 2024 poți merge să vizitezi Babele și Sfinxul din Munții Bucegi. Aceste formațiuni muntoase se află pe lista minunilor naturale din întreaga lume. Oamenii de știință spun că ele s-au format în mod natural, datorită eroziunii, apei, vântului și înghețului. Există însă și voci care spun că ar fi creația omului.

Babele se află la o altitudine de 2.292 de metri, în vecinătatea vârfului Baba Mare. Sfinxul se află la o altitudine mai mică și măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime. Turiștii care aleg traseele montane pot vedea și Cascada Urlătoarea, Crucea Caraiman sau Peștera Ialomiței.

Trasee pentru a ajunge la Sfinx și Babele. Sursa foto: https://expatcenter.ro/sfinxul-and-babele-the-legends-from-romanian-carpathians/

Persoanele care vor să aibă parte de aventură în vacanța 2024 pot alege traseul montan cel mai lung, care durează aproximativ șase ore. Pentru cei care vor să se bucure de privește de sus, pot alege telecabina Bușteni. Există și un traseu auto, pe TransBucegi până la cabana Piatra Arsă. Pentru a ajunge la Babele și Sfinx mai este de parcurs un drum de aproximativ 40 de minute pe jos, potrivit Wikipedia.